Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Να τους πούμε ένα "Ευχαριστώ"


Σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων φίλων της Ελλάδας για τις απάνθρωπες και απαράδεκτες οικονομικές πιέσεις που υφίσταται η χώρα μας από τις κυβερνήσεις τους...

θα πρότεινα στους οργανωτές της αυριανής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, να απευθύνουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολίτες των χωρών αυτών που χωρίς κανείς να τους το ζητήσει ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αδικία ενός λαού που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.

Και επειδή κατάγομαι από το Μεσολόγγι, ο αυθόρμητος αυτός ξεσηκωμός, μου θύμισε τον ίδιο ξεσηκωμό της Ευρώπης όταν έπεσε το Μεσολόγγι μετά την ηρωική του Έξοδο. Τότε ανάγκασε τις κυβερνήσεις των Ευρωπαίων και ειδικότερα τον ίδιο τον Μέττερνιχ να γράψει στην Υψηλή Πύλη στην Κωνσταντινούπολη το εξής «Δυστυχώς Υψηλότατε εμεσολάβησεν το Μεσολόγγι». Και υπεγράφη η Ελευθερία για την Ελλάδα.

Κάτι ανάλογο ίσως συμβεί και τώρα, αν οι ευρωπαίοι διαμαρτυρόμενοι συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους για μια δικαιότερη και ανθρώπινη συμπεριφορά τους προς τη χώρα μας.

Πάντως τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Αναγνώστης