Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ευρώ μελάτο


Στελέχη της τριπλής ¨νόμιμης¨ κυβέρνησης, δημοσιογραφοπαπαγαλάκια και λοιπά τσιράκια δεν είναι Άνθρωποι. Πότε δεν ήταν. Ήταν και είναι ανθρωπόμορφα κτήνη που διψάνε για χρήμα και εξουσία. Το πεπτικό τους σύστημα έχει μετατραπεί σε έναν αχόρταγο μηχανισμό που αλέθει τα πάντα. Και όσα πιο πολλά τρώνε τόσο πιο πολλά θέλουν. Φάγανε, φάγανε και...
ακόμα τρώνε.

Για ορεκτικό συνήθως αρχίζουν με χωριάτικη επιδότηση, παστό εργάτη, hot spread και πίνουν φρέσκα όνειρα παιδιών. Στα κυρίως πιάτα έχουν πολλές επιλογές. Το μενού περιλαμβάνει τσιπούρα Βατοπεδίου, σουβλιστή Δραχμή, μακαρόνια με λεφτά, καπνιστή δανειακή, πίτα χαράτσι, γιουβαρλάκια συνταξιοδοτικά, γεμιστές φούσκες χρηματιστηρίου, ευρώ μελάτο, κατώτατο μισθό στα κάρβουνα, δημόσιο υπάλληλο κρασάτο, φοιτητή ψιλοκομμένο και ξυλοφορτωμένο και για να γλιστράει πίνουν ροζέ αίμα ανέργου. Όσο για επιδόρπιο δεν λείπει ποτέ το γλυκό γερμανικό υποβρύχιο και ο άστεγος παγωτό παγκάκι. Και για να χωνέψουν τάχιστα πίνουν και ένα ποτήρι Δημοκρατίας με ανθρακικό. Φάγανε, φάγανε και ακόμα τρώνε.

Όμως η φύση αργά ή γρήγορα, θα διορθώσει το λάθος της, θα καταβροχθίσει και θα ξεράσει αυτά τα παραμορφωμένα τέρατα μαζί με τις φανταχτερές γραβάτες τους. Απλά ας την βοηθήσουμε να επιταχύνει λίγο το έργο της. Καθένας με τον τρόπο του. Είναι τόσο μικρή η ζωή για να μας την ελέγχουν άθλια ανθρωποειδή. Πότε ξανά δεν θα τους ξανακούσουμε. Τα βλέμματα μας ποτέ δεν θα ξανασυναντηθούν με τα δικά τους. Όχι γιατί φοβόμαστε να τους αντικρύσουμε αλλά γιατί πολύ απλά εμείς κοιτάμε ψηλά και όχι εκεί που σέρνονται τα ερπετά.
Αναγνώστης