Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κοινοβούλιο Κοσσυφοπεδίου: Αίτημα για συνένωση με την Αλβανία


«Βουλευτές από 4 κόμματα θα ζητήσουν την ένωση με την Αλβανία»


Φεβρουάριος 22, 2012.

Η πολιτική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να συνοδευτεί την επόμενη ημέρα με...
μεγάλες εκπλήξεις.


Το χάος και το άγχος για την αποδοχή των απαιτήσεων της σερβικής κυβέρνησης, καθώς και ορισμένων χωρών της ΕΕ, ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να συνδέεται με το ψήφισμα του 1244 του ΟΗΕ, φαίνεται να ωθεί ένα μέρος βουλευτών προς τις θέσεις του κόμματος της Αυτοδιάθεσης. Μάλιστα, 12 βουλευτές από το κόμματα PDK, ΑΑΚ και LDK, που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, έχουν εκφράσει την θέση να ζητήσουν την ψήφιση για την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία.


Η πρότασή τους αναμένεται να υποστηριχθεί από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κράσνικι, που μπορεί να προωθήσει το ζήτημα αυτό για συζήτηση στο Κοινοβούλιο.
Προβλέπεται, ότι το αίτημα αυτό θα υποστηριχθεί από περίπου 39 Αλβανούς βουλευτές, καθώς και από τους βουλευτές της τουρκικής μειονότητας.

Η έκφραση της πρωτοβουλίας αυτής από ομάδα βουλευτών για ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία σε πρώτη φάση, έχει ως στόχο την προσέλκυση της προσοχής της διεθνούς κοινότητας, ώστε να επιτύχουν την αναστολή των συνομιλιών με το Βελιγράδι.

Μετά, όμως, την εισαγωγή της πρότασης στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, μια ομάδα από 6 μέλη της Συνέλευσης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, για την υποστήριξη επίσημα του ζητήματος αυτού από τα Τίρανα, με την εφαρμογή του Συντάγματος, αναφέρει το δημοσίευμα του Κοσσυφοπεδίου.


--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος