Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Θ. Πάγκαλος: Τώρα ανακαλύψαμε ότι εκχωρούμε εθνική κυριαρχία;


Την απορία του για το λόγο που κάποιοι ανακάλυψαν -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- το θέμα της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε., εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.
Το έγραψαν τα blogs, το αντέγραψαν οι εφημερίδες και ....
τελικά (το θέμα κατέληξε σε αυτή την αίθουσα, σχολίασε με νόημα.
Πριν αναπτύξει την ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να δώσει διευκρινίσεις για τη δήλωσή του σε γαλλικό ραδιοσταθμό ότι είναι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, καθώς όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να διατυπώνονται τέτοιες θέσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
«Εγώ είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας. Πάντοτε υπήρξα υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, διότι είμαι Ευρωπαίος και κυρίως είμαι υπέρ της ομοσπονδιακής Ευρώπης», είχε πει ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ρ/σ Εurope 1.
«Έχετε χρηματίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και «γνωρίζετε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση αντιμετωπίζεται και με άλλους τρόπους». «Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών ... και εγώ τάσσομαι με τους Ευρωπαίους φεντεραλιστές που υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», εξήγησε και αυτό, συμπλήρωσε, είναι ένα άλλο είδος πατριωτισμού.
Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε «γιατί το ανακαλύψαμε τώρα» το θέμα της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, όταν τόσα χρόνια ασκούμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο πλαίσιο της οποίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν έχει μείνει ίχνος εθνικής κυριαρχίας. Αλλού βέβαια, σημείωσε, (η εθνική κυριαρχία) υφίσταται και φυσικά πρέπει να την υπερασπιστούμε σε περιπτώσεις που το επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.
«Πως είναι δυνατόν από το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" να είστε υπέρμαχος της ομοσπονδιακής Ευρώπης, μου κάνει μεγάλη εντύπωση», επανήλθε ο Γιώρογος Καρατζαφέρης και συνέχισε: Λέτε δηλ. να είμαστε κάτι σαν τη Λουιζιάνα, όπου η πλούσια Καλιφόρνια, η Γερμανία, επιβάλλει πράγματα. Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα 'μαστε ισότιμοι με αυτούς όταν μας βλέπουν σαν γκαρσόνια της Ευρώπης, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και στο σημείο αυτό υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο προσέβαλε τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ. Όταν επισκέφθηκε την Αθήνα μου είχε ζητήσει ραντεβού και δεν τον δέχθηκα. Καλή παρέα δεν ήταν με βάση τα όσα είχε πει και τον απέφυγα, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε πως «καλά θα κάνει να βρει άλλους τρόπους για να αποκτήσει ψήφους και επιρροή στο γερμανικό λαό αντί να καλλιεργεί μύθους που είναι ξεπερασμένοι από την ίδια την εποχή και την ανάπτυξη της χώρας του».
Δεν υπάρχει Ε.Ε., έχει καταργηθεί, υπάρχει γερμανική επικυριαρχία, επανέλαβε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε: Μην τους εμπιστεύεστε μας εμπαίζουν.
Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να πάθεις έμφραγμα ιπποπόταμε και τα τριγλικεριδια να χορεύουν στο αίμα σου να μπουκάρουν τον εγκέφαλο σου ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΜΑ ΚΑΚΑ μέχρι να βγούμε από το λούκι που μας βάλατε αλήτες ..

Ανώνυμος είπε...

Ναι κ παγκαλε.Τωρα το πηραμε χαμπαρι εμεις οι βλακες οι ελληνες οτι εκχωρουμε ελληνικη κυριαρχια.Τι να κανουμε? Δεν ειμαστε τοσο εξυπνοι σαν εσας?Τωρα πηραμε χαμπαρι οτι καλα εκανε το 1968 το δικτατορικό καθεστώς και σου αφαιρεσε την ελληνικη ιθαγενεια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ???