Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Στάση πληρωμών ανά πάσα στιγμή - Τα χρήματα του νέου πακέτου προορίζονται αποκλειστικά για το χρέος!


Από τούδε και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος απο το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη...

των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων!
Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαστική η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστε το δημόσιο να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, "κλειδί" για την αίσια έκβαση στο Εurogroup της Δευτέρας είναι η έγκριση της σύστασης ειδικού λογαριασμού, τον οποίο όπως όλα δείχνουν αποδέχεται η ελληνική πλευρά, όπου θα δεσμευθούν τα κεφάλαια του νέου πακέτου εκτός ελληνικής δικαιοδοσίας.
Η ΕΕ θα επιβάλλει να εκταμιεύονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα τα χρήματα που προορίζονται για αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ για την κάλυψη τυχόν αποκλίσεων δεν θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης το ενδεχόμενο εσωτερική στάσης πληρωμών, αναπάσα στιγμή ώστε είτε να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ή να "τρέχουν" αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους έδεσαν χειροπόδαρα!Είναι γεγονός,οι πολιτικοί μας δε κάνουν ούτε για καμαριέρες!Με τέτοιο πολιτικό προσωπικό θα πάμε για φούντο και εξαύλωση πολύ σύντομα.Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι δεν θέλουν να φύγουν,δε ξεκουμπίζονται!Υπογράφουν χωρίς τον ξενοδόχο πράγματα που σε άλλες εποχές το Γουδί θα ήταν μαι προσφιλής ανάγκη.Αλλά ποιός να τους βάλει εκεί,όλοι λαδωμένοι και διαβρωμένοι που είναι?

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα αφορουν εμας φιλε μου 8.52.Λοιπον δεν νομιζετε οτι πρεπει να ξεσηκωθουμε και να παραμεινουμε στο Συνταγμα μεχρι να ξεκουμπιστουν.