Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η αποχώρηση υπουργών του ΛΑΟΣ φέρνει ανασχηματισμό


Η αποχώρηση υπουργών του ΛΑΟΣ φέρνει ανασχηματισμό
Η αποχώρηση υπουργών του ΛΑΟΣ φέρνει ανασχηματισμό
Τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου κλονίζει το Μνημόνιο 2, καθώς κόμματα και βουλευτές δείχνουν να μην μπορούν να αντέξουν το πολιτικό κόστος των δυσβάστακτων μέτρων.
Το κλίμα είχε επιδεινωθεί από το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απαξιωτική συμπεριφορά των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup προς την Ελλάδα, καθώς δεν πείσθηκαν από τη συμφωνία αρχηγών-Παπαδήμου και έθεσαν τρεις όρους για να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό θέτοντας στη διάθεσή του τις παραιτήσεις των 4 υπουργών του κόμματος.
Την ίδια στιγμή έξω από τη Βουλή, επικρατούσε ένταση με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα.
Το υπουργικό που θα κρίνει τις εξελίξεις
Όλα θα κριθούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει το απόγευμα με το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ότι όποιος διαφωνεί με το Μνημόνιο 2, μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Τα σενάρια έχουν φουντώσει, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να συρθεί η Ελλάδα σε μια πολιτική κρίση πολλών ημερών.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι πιθανό να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας τους υπουργούς του ΛΑΟΣ, οι οποίοι θα παραιτηθούν και επισήμως κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
Ακόμα όμως και αν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα με τους υπουργούς του ΛΑΟΣ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στην ψηφοφορία της Κυριακής, με βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να προαναγγέλλουν "αντάρτικο".
Ενδεικτικά αναφέρουμε την παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινού, αλλά και την αιχμηρή αποστολή της Μιλένας Αποστολάκη, που αρνείται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.
Αρκετοί ακόμα βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Δ. Σταμάτης και ο Χ. Μαγκούφης, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν.
πηγη