Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο η πρώτη δίκη για τις παρελάσεις.


Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟΥ-ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΘΟΡΥΒΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!! ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Η ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ!!



ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΠΜΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ !


Αύριο ξεκινάει η πρώτη δίκη πολιτών που παραπέμπ
ονται για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες διαμαρτυριες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας την 28η Οκτωβρίου.

Οι διαδηλώσεις ήταν μία καθαρή έκφραση προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας της οργής και της αγανάκτησης των πολιτών, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Στην Θεσσαλονίκη η δικογραφία περιλαμβάνει 17 άτομα τα οποία αναγνωρίστηκαν και στοχοποιήθηκαν από την Ασφάλεια μέσω οπτικοακουστικού υλικού και κλήθηκαν σε κατάθεση ένα μήνα αργότερα. Από τους 17 αύριο παρεπέμπονται σε δίκη οι 6 εξ αυτών με κατηγορίες που αφορούν παράνομη βία και προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσο για τους υπόλοιπους ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η υπόθεση έχει κλείσει ή θα παραπεμφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τους τελευταίους μήνες σηκώθηκε ένα ευρύτατο κίνημα αλληλεγγύης με εκατοντάδες πολίτες να υπογράφουν "Ήμουν και εγώ εκεί", εκατοντάδες σωματεία, συνδικάτα, ενώσεις, οργανώσεις, κόμματα, σύλλογοι να δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και να ζητούν την παύση των διώξεων ενώ δεκάδες πολίτες κατέθεσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση δήλωση συνευθύνης στις πράξεις για τις οποίες ασκήθηκαν οι κατηγορίες.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης καλεί αύριο στις 9 στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 διωκώμενους. στα δικαστήρια ακόμη καλεί η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή αφού οι 4 που δικάζονται είναι και μέλη της. Στα δικαστήρια καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

"Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας αρχικά και τη στοχοποίηση 17 από τους χιλιάδες διαδηλωτές της 28ης, με την παραπομπή σε δίκη των 6 από τους αρχικά διωκόμενους, αλλά και την ένταση γενικότερα του αυταρχισμού και της καταστολής και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων (όπως φαίνεται κι από τις συλλήψεις την ημέρα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, το χτύπημα της διαδήλωσης και τις συλλήψεις στις 6 του Δεκέμβρη στη Θεσ/νίκη, ή το χτύπημα εργατικών κινητοποιήσεων σε επιχειρήσεις που κλείνουν) δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο." τονίζει η πρωτοβουλία αλληλεγγύης "Ήμουν και εγώ εκεί στην παρέλαση του λαού".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τον λαό της πόλης μας, να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας , μπροστά στα δικαστήρια, στις 9 πμ, για να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την ριζική μας αντίθεση για την παραπομπή των 6 διαδηλωτών σε δίκη και την ομηρεία των υπόλοιπων 11 από τις δικαστικές αρχές της πόλης μας." τονίζει και καταγγέλλει "την ένταση του αυταρχισμού, την ποινικοποίηση και την καταστολή των αγώνων των εργαζόμενων και του λαού μας από την συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-Ακροδεξιάς και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού μας, με κάθε τρόπο."

πηγή:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορει κανεις να μαζεψει τον σπαματζη?

Ανώνυμος είπε...

ελεος με αυτο το σχολιο ρε φιλε,βαρεθηκα να το διαβαζω παντου κ το ιδιο κ οι υπολοιποι πιστευω σταματαααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!