Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν και τα σχολεία


Με διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις, που θα διαρκέσουν πέντε ημέρες, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην υποβάθμιση της παιδείας. Κατά την γενική συνέλευσή της, η ΟΛΜΕ αποφάσισε πενθήμερο δράσεων (από τις 13 ως τις 17 Φεβρουαρίου) με συγκεντρώσεις,...
διαμαρτυρίες, πορείες και αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξούν να καταστήσουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα σχολεία και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Προγραμματίζεται επίσης 24ωρη γενική απεργία για τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ξεκινούν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για δραστηριοποίησή τους. Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων. Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι περικοπές των αποδοχών, αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.
Πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζι με τους εκπαιδευτικους καλο θα ηταν να νεκρωσει ολη η χωρα να μην δουλεψει κανεις και τιποτε για να τους δειξουμε ποιος εχει το πανω χερι.Να βγουμε και παλι στους δρομους ολοι μαζι για να διωξουμε την Γερμανοχουντα που μας κυβερνα.