Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Άννα ανοίγει την πόρτα της εξόδου


Πίσω από τις λέξεις και μεταξύ των γραμμών, μπορεί κανείς να αναγνώσει νοήματα που… δεν φαίνονται, με μια πρώτη ανάγνωση των δηλώσεων ενός πολιτικού. Ειδικά όταν πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου, το σημερινό ΠΑΣΟΚ, και το «Βήμα της Κυριακής», δηλαδή τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, στην οποία παραχωρεί σήμερα συνέντευξη.


Η Υπουργός Παιδείας, η οποία έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με τις θέσεις που έχει αναπτύξει για… προσπέρασμα των εκλογών, παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών, αλλά και για το προσωπικό μέλλον της με φόντο τις επερχόμενες κάλπες, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις που θα ξεδιαλύνουν το τοπίο.

Περισσότερο… λάδι στη φωτιά ωστόσο ρίχνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν απέχει και πολύ από το να ανοίξει την πόρτα της εξόδου, που θα την οδηγήσει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον φυσικά οι συγκυρίες το επιτρέψουν.

«Σκέφτηκα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες όμως δεν μπορεί να έχουν προτεραιότητα αυτή την ώρα… Τόσο ο πολιτικός μου χώρος, όσο και η εκλογική μου περιφέρεια, της Α’ Αθήνας, παραμένουν σταθερά… Αυτό που μπορώ να πω με ασφάλεια είναι ότι ο χώρος του δυναμικού Κέντρου και της υπεύθυνης Αριστεράς, η δημοκρατική παράταξη που εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, είναι εδώ. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τον συναντήσει ξανά, είναι ιστορικά βέβαιο ότι θα το κάνει ένα νέο κόμμα», είναι μερικές, αλλά… εξόχως αποκαλυπτικές αποστροφές από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Άννα Διαμαντοπούλου στο «Βήμα της Κυριακής».

πηγη