Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η ΤΑΠα, η ΦΑΠα, η εκμηδένιση της ιδιοκτησίας και το Κράτος τοκογλύφος!!!




Μετά την ΤΑΠα που φάγαμε από την κυβέρνηση ΓΑΠ με το ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που μας ήρθε μέσω της ΔΕΗ, έρχεται η ΦΑΠα το καλοκαίρι του 2012 με το νέο διευρυμένο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που θα φορολογεί όλα τα ακίνητα οικόπεδα και αγροτεμάχια που βρίσκονται στις εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού περιοχές, τα οποία μέχρι στιγμής απαλλάσσονται. 

Δεν έχει σημασία αν τα έχουμε και κάθονται και δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ, το Κράτος θεωρεί ότι είναι σωστό να μας φορολογήσει.


Εκτός όμως από την φορολογία που θα κληθούμε να πληρώσουμε για τα οικόπεδα που κάθονται, το Κράτος προωθεί μέσω του Άρθρου 14 σχεδίου Π.Δ. την εκμηδένιση της αξίας της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στις εκτός σχεδίου περιοχές, αφού δεν θα επιτρέπεται σε αυτήν η κατασκευή κατοικίας παρά μόνο στους επαγγελματίες αγρότες. 


Είναι προφανές ότι ο στόχος των 2 δισ. που έχει υπολογίσει να βγάλει από τον ΦΑΠ η κυβέρνηση δεν πρόκειται να "σώσει" την χώρα. Συνεπώς άλλος είναι ο πραγματικός λόγος που οδήγησε σε αυτήν την απόφαση κι όχι τα έσοδα που θα αποφέρει.

Η ιδιωτική ιδιοκτησία είναι παράγοντας που συντελεί στην ανεξαρτησία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Την στιγμή που στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες η ιδιόκτητη οικία αποτελεί όνειρο ζωής για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, στην Ελλάδα αποτελεί δεδομένο για συγκριτικά μεγάλο αριθμό ελληνικών οικογενειών.

Η ΦΑΠα όμως, που μας έρχεται με την φορολόγηση των οικοπέδων και των χωραφιών και η ταυτόχρονη απαγόρευση δόμησης κατοικίας σε αυτά, υπόσχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Ο ΦΑΠ και το Άρθρο 14 του Π.Δ. θα καταστήσουν τόσο ασύμφορη την διατήρηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας που θα είναι προτιμότερο να πουλήσουμε τα χωράφια μας για ψίχουλα παρά να πληρώνουμε φόρους για ένα οικόπεδο που δεν θα μπορούμε να χτίσουμε ένα σπίτι.

Με αφορμή το χαράτσι του ΤΑΠ και τον νέο διευρυμένο ΦΑΠ, τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) όσο και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος κάνουν λόγο για έμμεση δήμευση των περιουσιών των πολιτών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Κράτος για ακόμη μία φορά δείχνει την ευαισθησία του σε θέματα ιδιωτικής ιδιοκτησίας, προωθώντας μία ρύθμιση που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Με την νέα ρύθμιση, οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπερβολικούς φόρους με μετρητά θα πληρώνουν σε είδος!!! αφού θα έχουν την δυνατότητα να μεταβιβάζουν την κυριότητα σπιτιών, οικοπέδων, αυτοκινήτων κτλ.στο Κράτος!!!  

Οποιαδήποτε ομοιότης με τον τοκογλυφο της γειτονιάς σας είναι συμπτωματική!

Πηγή: http://mykonensis.blogspot.com/2012/02/blog-post_10.html

Τάσος Συριανός,
για το anti-ntp.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Βυζάντινή αυτοκρατορία παρήκμασε και τελικά έπεσε, από την υπέρμετρη φορολόγηση που επέβαλε στους πολιτες του. Η Ιστορία, δυστυχώς, επαναλαμβανεται.

beetle είπε...

Πόλεμος με ύπουλα μέσα....