Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ


rusia_simaia-1-naiΟ τουρκικός γράφει, ότι παρά όμως τις αντιδράσεις της Τουρκίας η κυπριακή κυβέρνηση αν και στις εξερευνήσεις για πετρέλαιο στην «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» συμμετέχουν οι ισραηλινή εταιρεία Delek και η αμερικανική εταιρεία Noble, ήρθε τώρα να ζητήσει και την υποστήριξη της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, Γκεόργκι Πετρόφ, δήλωσε ότι η Gazprom σχεδιάζει να συμμετάσχει στο....

διαγωνισμό σε εξερεύνηση για κοιτάσματα φυσικού αερίου στη θάλασσα, νότια της Κύπρου.
Ο υπουργός Ενέργειας, ωστόσο, Γιλντίζ Τανέρ, είχε αντιδράσει και είχε απειλήσει το περασμένο Σεπτέμβριο την αμερικανική εταιρεία, που αναζητούσε πετρέλαιο σε περιοχή της Κατεχόμενης Κύπρου. Μάλιστα η Τουρκία, είχε στείλει το Πίρι Ρέις για εξερεύνηση πετρελαίου στην περιοχή με συνοδεία πολεμικών πλοίων. Αλλά το Πίρι Ρέις -γράφει το τούρκικο κείμενο- εγκατέλειψε την περιοχή αφού τα αποτελέσματα αναζήτησης ήταν αρνητικά.
Σχετικά με το θέμα, οι νομικοί της Τουρκίας, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση αυτή με την Κύπρο, και ιδιαίτερα για τον οικονομικό τομέα των θαλασσών, μεταξύ των δύο χωρών, έχουν ορίσει το δικαίωμα να προσφύγουν στη Χάγη και να ζητήσουν τον προσδιορισμό του θαλάσσιου οικονομικού χώρου της Τουρκίας.
Αυτή η χειρονομία της Ρωσίας, ερμηνεύεται ως εναντίον της Τουρκίας και πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν. «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της ενέργειάς μας και αυτό είναι γνωστό. Αποτελεί το 58% της προμήθειας του φυσικού αερίου για τη χώρα. Έχουμε δεμένα τα χέρια μας», είπαν (οι αξιωματούχοι). (Εχέδωρος)



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός ανταγωνισμός είναι εκείνος που ελέγχεις απόλυτα και λειτουργεί για το συμφέρον σου.

Σε άλλη περίπτωση αυτό ο ανταγωνισμός προτιμάται σε μορφή λιπάσματος!

ΟΛΥΜΠΙΟΣ είπε...

ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΕΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Στειλτε τους μια νταμιζανα καλο ξυδι απο κρασι να τους περασει...

ΟΛΥΜΠΙΟΣ είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ