Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λύσσαξαν οι Τούρκοι για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο


Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΝΑ ΜΗ ΘΕΡΜΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Η σχέση Ισραήλ - «νότιας Κύπρου» -κατά την έκφρασή του- βασίζεται στη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», υποστήριξε ο Ντερβίς Έρογλου. Ανέφερε ότι αυτή είναι μια στάση ενάντια στην Τουρκία. «Αλλά βέβαια είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιες σχέσεις πήγαινε - έλα μεταξύ κρατών. Μακάρι να μην προβούν σε ενέργειες που θα...
θερμάνουν τα νερά της ανατολικής Μεσογείου».
Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ, ο Έρογλου ανέφερε ότι το Τελ Αβίβ, διευρύνοντας τη συνεργασία με την Κύπρο, μπορεί να φτάσει μέχρι του να ιδρύσει μια βάση στην Κύπρο και τότε «ο κίνδυνος θα διαφανεί». Υποστήριξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ισραήλ, προσπαθεί να χτίσει σχέσεις με τις ΗΠΑ. Το ψευδοκράτος, κατέληξε, θα συνεχίσει τις έρευνες στις θαλάσσιες «περιοχές» του και στο «έδαφός» του, λέγοντας πως σύντομα θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις.

Τα δημοσιεύματα
Με τίτλο «Αν ζητήσω μια βάση, θα μου τη δώσεις;» η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρεται στην επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο και γράφει ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον Πρόεδρο Χριστόφια την αεροπορική βάση στην Πάφο.

Η «Τουρκίγε» γράφει ότι ο κ. Νετανιάχου ζήτησε από τον Πρόεδρο Χριστόφια την αεροπορική στρατιωτική βάση, ενώ μεταξύ των αιτημάτων του ήταν και η μεταφορά του φυσικού αερίου από το Ισραήλ με αγωγό στη «νότια Κύπρο», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η «Σταρ» με τίτλο «Ο Χριστόφιας υποδέχθηκε τον νέο φίλο του “Bibi” με την ισραηλινή σημαία (ροζέτα με τις σημαίες των δύο χωρών)» γράφει ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, που ωθήθηκε σε αναζήτηση νέων φίλων μετά το πρόβλημα στις σχέσεις με την Τουρκία και του ρίσκου να χάσει τους πιστούς συμμάχους του με την αραβική άνοιξη, ζήτησε στρατιωτική βάση κατά την ιστορική επίσκεψή του στην Κύπρο. Λέγεται πως το Ισραήλ έχει πολλά αιτήματα, μεταξύ των οποίων και η αεροπορική βάση, προστίθεται.

Η «Σαμπάχ» αναφέρεται στην επίσκεψη στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Απόβαση από το Ισραήλ στο νησί», τονίζοντας πως το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το αίτημα για στρατιωτική βάση.
http://www.sigmalive.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ".ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

2:21 Η ειρωνεια ειναι οτι τα ιδια συμφεροντα χωρισαν το νησι στα2.(Κισιντζερ)