Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πρόκληση > Τούρκος βουλευτής ζητά το Φαρμακονήσι! Τι απάντησε ο Νταβούτογλου


Anti-ntp:Έτσι ξεκινάνε οι κρίσεις!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Τούρκος βουλευτής με επερώτηση που κατέθεσε στο τουρκικό Κοινοβούλιο αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι. Ο βουλευτής Μαγνησίας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ερκάν Ακτσάι με προκλητικό του ερώτημα προς τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ισχυρίζεται ότι τα δυο αυτά νησιά δεν είναι....
ελληνικά. Ο ίδιος ισχυρίζεται «πως τα δυο αυτά νησιά από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή είναι στα τουρκικά χέρια!!!

«Αυτά τα νησιά δεν έχουν ποτέ μεταβιβαστεί επισήμως στην Ελλάδα. Όμως στα νησιά αυτά που μέχρι το 2004 πήγαιναν οι Τούρκοι για πικ νικ ξεκίνησε η εγκατάσταση των Ελλήνων. Εγκαταστάθηκαν Έλληνες στρατιώτες. Το 2008 τα επισκέφθηκε ο Έλληνας αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, το 2009 ο Έλληνας πρόεδρος και ζητούνται διαβατήρια απ όσους Τούρκους θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά. Τα νησιά αυτά σε ποιόν ανήκουν. Ποιο είναι το καθεστώς τους. Αν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί τι κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών;».
Στο ερώτημα του βουλευτή απάντησε ο Νταβούτογλου σε ήπιο ύφος όμως αμφισβητώντας και πάλι την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου καθώς μιλά και πάλι για «προβλήματα στην κυριαρχία και την αποστρατικοποίηση των νησιών».
Ο τούρκος Υπουργός τόνισε πως « τα βασικά έγγραφα σχετικά με την κυριαρχία και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και η συνθήκη των Παρισίων το 1947. Υπάρχουν κάποια προβλήματα της χώρας μας με την Ελλάδα σχετικά με την κυριαρχία κάποιων νησιών και νησίδων. Τα ζητήματα αυτά συζητούνται στα πλαίσια του διαλόγου με τη συγκεκριμένη χώρα. Η χώρα μας σε όλα αυτά τα ζητήματα επιθυμεί μια μόνιμη λύση σύμφωνα με το δίκαιο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας.»

3 σχόλια:

HUNTER είπε...

ΕΧΩ ΦΥΤΕΜΕΝΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΚΑ,ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ,ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ.ΔΩΡΕΑΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ,ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΜΕΤ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ.... ΑΣΕ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΗΣΗΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ... ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ...ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ Τ'ΑΡΧ@@@@ΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ...ΜΑΛΑΚΕΣ Α ΜΑΛΑΚΕΣ-