Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι το "ACTA" το οποίο υιοθέτησε και η χώρα μας;


Ας πούμε πως αποφασίσατε να πάτε σε καποια σχολή και να μάθετε ένα μουσικό όργανο. Πληρώσατε κανονικά τα μαθήματα σας και αποκτήσατε την γνώση. Αυτή τη γνώση αποφασίσατε να τη μεταλαμπαδεύσετε στα παιδιά σας, στη γυναίκα σας, σε κάποιον δικό σας άνθρωπο. Από τη μια το κόστος των μαθηματων και από την άλλη γιατί όχι;


Κι' όμως! Σύμφωνα με το ACTA είσαστε παράνομοι, καθώς δώσατε αυτή τη γνώση χωρίς πληρωμή. Δωρεάν δηλαδη, καθώς το ACTA την θεωρεί ιδιοκτησία (copyright) κάποιων και μόνο! Σύμφωνα με το ACTA η πράξη σας αυτή θα θεωρείται παράνομη και επιβάλλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Μάλιστα εκτός αυτού, θα έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης της σχολής μουσικής που σας δίδαξε (επί πληρωμή), να σας ζητησει αποζημίωση, επειδή δώσατε τη γνώση που σας έδωσε (επί πληρωμή), αλλού (δωρεάν).

Καλά, θα αναρωτηθείτε και που θα το μάθει ο οιοσδήποτε αυτό; Πως δηλαδη μεταλαμπαδεύσατε τις επί πληρωμή γνώσεις σας για τη μουσική, στα παιδιά σας (δωρεάν);

Σύμφωνα με το ACTA και πάλι, από τη στιγμη που με καποιο τρόπο ανακατευτήκατε σε καποιο copyright (στη διδασκαλία μουσικής στο παράδειγμα μας), θα παρακολουθείστε ηλεκτρονικά. Κάθε είδος συνομιλίας σας, κάθε επαφή σας, οτιδήποτε μπορειτε να φανταστείτε. Και αν δίκαια η άδικα (με τη λογική του ACTA), κάποιος κρίνει (η απλά σας καρφώσουν) πως εμπλέκεστε σε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες (μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση).

Μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης οικονομικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε κάποιοι θεωρούν ότι έχουν την ευκαιρία να μαντρώσουν την ζωή των πολιτών σε ένα ατελείωτο δαίδαλο από νομοθεσίες και παρανομοθεσίες που ως μοναδικό σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα.

Δυστυχώς η χώρα μας ακολουθεί ως πρόβατο τις επιλογές αυτές δίχως να φέρνει ουδεμία αντίρρηση. Και δυστυχώς το συγκεκριμένο ζήτημα -της υπογραφής της συμφωνίας ACTA- πέρασε στα μουγκά. Ακόμη και το σημερινό deface του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην πραγματικότητα δεν κατάφερε να διαπεράσει την σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ, καθώς τα περισσότερα από αυτά απλά ανέφεραν την είδηση χωρίς να κάνουν κουβέντα για την συμφωνία.

Ο περιορισμός αυτός όμως της ελευθερίας του πολίτη ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Αυτό της μετατροπής των πολιτών σε υπηκόους και η αναγωγή στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας των διαφόρων μεγάλων οικονομικών οργανισμών. Και τα κράτη όπως η Ελλάδα αδυνατούν να αντισταθούν στα κελεύσματα αυτά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
πηγη

10 σχόλια:

Cg είπε...

Τότε σύμφωνα με το ACTA όλη η ανθρωπότητα χρωστάει στην Έλλάδα γιατί όλη η γνώση που υπάρχει ξεκίνησε απο ελλήνικά κατοχυρωμένο copyright!!!! Πληρώστε μας απατεώνες!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραίος ο c.g !!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραιος!!!!!χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ! ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ;ACTA ΘΕΛΕΤΕ; ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω να αντιδρασει κοσμος.

Ανώνυμος είπε...

..Θρηνεί γάρ η Μνημοσύνη,Θρηνεί ό Απόλλων, Θρηνεί ο Ορφέας...θρηνούν οι Μούσες; ΄Εμπρός Ελ-ληνες πού σέβεστε τό περιεχόμενο τών περισκελίδων σας, απαιτείστε πνευματικά διακαιώματα!!! από όλους τούς Μουσικούς τού Κόσμου. Γιατί χρησιμοποιούν Ελληνίδες λέξεις; χωρίς πληρωμή;

Ανώνυμος είπε...

Στα οπλα! Αρκετα σας ανεχτηκαμε βρωμοσκυλα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ φιλε C.G.
matrix.

Ανώνυμος είπε...

Κεντημα την εχουν κανει την μ@λακια κι εφτιαξαν ενα σεντουκι προικια,τα ατομα!

Αλ Καπονε είπε...

Γεια χαρά σε όλους,
πηγαίνετε στα παρακάτω Link για Online Ψήφισμα/ Το Petition είναι σε διαφορες γλωσες! Ειναι 2 Διαφορετικα Ψυφησματα και τα 2 για το Ιντερνετ!!

http://www.avaaz.org/de/eu_save_the_internet_spread/?copy
http://www.avaaz.org/de/save_the_internet_action_center_b
ΑΡΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
http://www.gopetition.com/petitions/αρση-εντολησ-εκπροσωπησησ-σε-4.html

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΗ, πηγαίνετε στα παρακάτω Link για Online Ψήφισμα!
http://www.neosyntagma.net/

[sakisNET®-The Elite Power]