Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΤΩΣΗ 60% ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ


Συνεχίστηκε η κατάρρευση της οικοδομής στην Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 2011, με τον όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα να υποχωρεί 59,9%, με αποτέλεσμα στο τέλος του 10μήνου πέρυσι, ο οικοδομικός όγκος να έχει συρρικνωθεί κατά 36,9%. Δυσοίωνο προοιωνίζεται και το...
μέλλον για την πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας», στην οποία εμπλέκονται δεκάδες επαγγέλματα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 33,8% και οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν.



Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Οκτώβριο 2011 σε 2.615 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 404 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.454,5 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 33,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,1% στην επιφάνεια και κατά 49,9% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση 28,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 41,3% στην επιφάνεια και 36,9% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι η ατμομηχανη της οικονομιας.
ρε πατε καλα??? δλδ για πειτε μου τι προσφερει η οικοδομη στην οικονομια?? υπαρχει καμια εταιρια εξαγωγων οικοδομων?? ας σοβαρευτουμε λιγο επιτελους. οικονομιαπραγματικη ειναι οι εξαγωγες προιωντων και κυριως ο πρωτογενει εμπορευματων.
τωρα θα μου πείτε τι θα γινουν οι οικογενειες που θρεφονταν απο την οικοδομη?? αλλαζουμε ενασχοληση. δλδ ο παγωπολης του 50 η ο γαλατας θα επρεπε να κατσουν απραγοι και να λενε οχ τελειωσαμε?? ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΖΕ ΛΑΘΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΑΣΤΥΡΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ .

Ελ Θανος είπε...

ΠΟΙΟ 60% ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ 60% ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ. ΗΜΟΥΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ.
ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΑΝ ΕΤΕΙΡΕΙΑ Μ.Ο. 4000 ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΣΗΜΕΡΑ; Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΙΧΝΕΙ 50 ΜΕ 300 ΚΥΒΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ;
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 4-6 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
ΠΙΟ 60% ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90%.

Ελ Θανος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.