Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ένα τσιγάρο σε κλειστό χώρο ισοδυναμεί με 27 (!)


Ένα τσιγάρο σε κλειστό χώρο ισοδυναμεί με 27 (!)Mπορεί η συζήτηση στη Βουλή να αφορούσε τα ναρκωτικά, επί τάπητος όμως τέθηκε και ο εθισμός που προκαλείται από το τσιγάρο και δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να υποτιμάται.
Ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κρεμαστινός, άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που μετέδωσε το BBC, στην Αγγλία οι θάνατοι από τις καρδιοπάθειες την τελευταία 10ετία, από τότε δηλαδή που εισήχθη η απαγόρευση του καπνίσματος και ειδικά στους κλειστούς χώρους, ελαττώθηκαν περίπου 100%.


«Εκείνο που πρέπει να ξέρουμε όμως όλοι», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός, « είναι πως όταν καπνίζει κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο ένα τσιγάρο με κλειστά παράθυρα, ισοδυναμεί με κάπνισμα 27 τσιγάρων. Εάν κάποιος, δηλαδή, καπνίσει ένα πακέτο τσιγάρα πηγαίνοντας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, καπνίζει ουσιαστικά 27 πακέτα τσιγάρα.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, το μέγεθος της καταστροφής. Αυτό το λέω για να μην υποτιμήσουμε το κάπνισμα σε σχέση με τα ναρκωτικά», Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Νευροχειρουργικής Θανάσης Λεβέντης πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα κάθε χρόνο χάνονται 20.000 άνθρωποι από το κάπνισμα ενώ από τα ναρκωτικά 400-500. Δεν θέλω», είπε , «να υποβαθμίσω αυτά τα μεγέθη, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε και το μέγεθος της απώλειας λόγω καπνίσματος».
πηγη