Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαι 15 ετών, δίνω μάχη με τον καρκίνο και η λίστα μου με όσα δεν θα προλάβω»


Το μπλογκ μου καταγράφει τις πολύτιμες αυτές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου και όλα αυτά που σκοπεύω να κάνω. «You only have one life … live it!»

Ποια είμαι: «Γεια, είμαι η…Άλις, είμαι 15 χρονων και ζω με τους γονείς και την αδερφή μου στο Άλβερστον. Δίνω μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 4 χρόνια περίπου και τώρα πια ξέρω ότι με έχει μάλλον νικήσει και ότι δε φαίνεται να τα καταφέρνω.»


Το πρώτο ποστ / 6 Ιουνίου 2011
«Μου είναι λίγο περίεργο να γράφω στο δικό μου πλέον μπλογκ...όταν η μαμά μου ασχολιόταν μ’ αυτά, εγώ δεν έβρισκα κανένα ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε ήδη ότι ο καρκίνος τώρα εξαπλώνεται σε όλο μου το σώμα. Είναι κρίμα, έχω τόσα πολλά που θέλω ακόμα να κάνω. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι αήτητος (παρόλο που έδωσα με αποφασιστικότητα και σθένος όλο μου το είναι πολεμώντας τον).

Όπως και να ‘χει, η μαμά μου έλεγε πάντα να ζω τη ζωή μου και αυτό πρόκειται να κάνω, έχω και ένα σωρό πράγματα που δεν έχω προλάβει να ζήσω ακόμα, κι η μαμά μου πρότεινε να βάλω όλες τις επιθυμίες μου σε μια λίστα. Ακόμα προσθέτω πράγματα στη λίστα. Δεν πρόκειται να τα κάνω όλα φυσικά. Κάποια από αυτά δεν μπορούν καν να γίνουν γιατί δεν μπορώ να ταξιδέψω εκτός Αγγλίας, είναι μεγάλο το ρίσκο, αλλά τα έχω στη λίστα γιατί τα είχα παντα απωθημένο.»

Όταν η Άλις Πάιν έφτιαξε το μπλογκ της και ανέβασε τη λίστα με τις τελευταίες της επιθυμίες, δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι σύντομα άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μάθαιναν τι σκοπεύει να κάνει λίγο πριν πεθάνει. Η Άλις πάσχει από Hodgkin’s Lymphoma τελικού σταδίου. Ανέβασε το πρώτο της ποστ την περασμένη Δευτέρα κι από τότε το alicebucketlist έχει κατασυγκινήσει το Twitter. Πολλοί αναδημοσίευσαν τη λίστα της Άλις, στην οποία υπάρχουν επιθυμιες όπως «να κάνω τους πάντες να γραφτούν για να γίνουν δωρητές μυελού των οστων», «να δω από κοντά φάλαινες στο φυσικό τους περιβάλλον», «να πάω στο Cadbury World και να φάω τόνους σοκολάτας», «να κολυμπήσω με καρχαρίες», «να πάω στην Κένυα», «να γίνω εκπαιδεύτρια δελφινιών», «να γνωρίσω τους Take That.» Αυτό το τελευταίο θα γίνει αληθινό χάρη σε όσους ανταποκρίθηκαν και βοηθούν την Άλις να καταφέρει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί πριν φύγει.

Η Άλις λέει και ξαναλέει ότι δεν θέλει να της στείλουν λεφτά.

Πηγή: troktiko.eu
από το Λόγια του Αέρα