Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Τα 130 δισ. ευρώ θα βοηθήσουν τις τράπεζες, όχι τους Έλληνες»


«Αυταπάτη» χαρακτηρίζει το σχέδιο εξυγίανσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου IFO..του Μονάχου Hans-Werner Sinn, σε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».



Ο Sinn εκτιμά ότι «τα χρήματα του πακέτου διάσωσης δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά μόνο τις διεθνείς τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι» και προτείνει «έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, άμεση υποτίμηση του νέου νομίσματος και χρηματοδότηση της δύσκολης περιόδου ενός ή δύο ετών που θα ακολουθήσει, μέσω των πόρων του πακέτου διάσωσης».

«Μετά από μια σύντομη καταιγίδα, θα λάμψει και πάλι ο ήλιος» λέει χαρακτηριστικά ο Sinn αναφερόμενος στην επιστροφή στη δραχμή.

Όπως λέει «το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική» και προσθέτει ότι: «Τα φτηνά δάνεια του ευρώ είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να αυξήσει τεχνητά τις τιμές και τους μισθούς - και η χώρα πρέπει να επανέλθει κάτω από αυτό το υψηλό επίπεδο». Μάλιστα προτείνει να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα για να φύγει πιο εύκολα από τη ζώνη του ευρώ. «Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες της χώρας και να αποτρέψει την κατάσταση από την κατάρρευση. Το κράτος και οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν» αναφέρει.

«Οι Έλληνες κρατούνται όμηροι από τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street, του Λονδίνο και του Παρισιού που θέλουν να βεβαιωθούν ότι τα χρήματα συνεχίζουν να ρέουν από τα πακέτα διάσωσης - όχι στην Ελλάδα - , αλλά και στα ταμεία τους.


Δείτε τη συνέντευξή του εδώ
logioshermies.blogspot.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωπα!!!Τι λές τώρααα...