Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΟΡΑΖΕΙ 100 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ F-35 H ΤΟΥΡΚΙΑ


Την αγορά 100 αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 σχεδιάζει η Τουρκία, τα δύο από τα οποία θα παραδοθούν το 2015, αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον αεροπορικό της στόλο, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας...

της Τουρκίας Ισμάτ Γιλμάζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet. «Η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει 100 F-35 και δύο θα παραδοθούν το 2015», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τουρκικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Τουρκία, η οποία συμμετέχει στο μεγάλο αυτό πρόγραμμα αεροναυπηγικής, έχει και κατά το παρελθόν ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αγοράσει 100 F-35 (Joint Strike Fighter, JSF), ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος χαμηλής ανιχνευσιμότητας που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin, για να αντικαταστήσει τον στόλο της που αποτελείται από F-4 McDonnell Douglas και Falcon F-16.
Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας τούρκος αξιωματούχος ανακοινώνει το κόστος του προγράμματος για την Τουρκία. Η Αγκυρα είχε δηλώσει ότι επανεξετάζει τον αριθμό των αεροσκαφών που σχεδιάζει να αγοράσει.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

f16 kai pali f16 ta sigekrimeno modelo einai oti pio mapa exei vgei pote kai giayto h amerikh ta sproxnei

Ανώνυμος είπε...

1:09
ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟ.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΙΣΩΣ ΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ.....