Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

O ΑΣΑΝΤ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΦΡΟΥΡΙΟ


Ο ολοκληρωτικός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί. Η ισραηλινή εφημερίδα «Debka» μας πληροφορεί ότι ο Σύρος πρόεδρος ετοιμάζει οχυρωμένο φρούριο σε ορεινή περιοχή, όπου θα κλειστεί με τα έμπιστά του στρατεύματα και την άρχουσα ελίτ, μόλις γενικευθεί η σύρραξη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα φρούριο στα βορειοδυτικά...
Όρη Alawite (Al-Ansariyyah) της Δαμασκού. Από εκεί, ο Άσνατ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιβίωσή τους. Αυτά τα βουνά έχουν μόνο πυκνά δάση στις μεσογειακές ακτές της Συρίας. Το Al-Ansariyyah έχει 32 χιλιόμετρα μήκος και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.
Η περίμετρος θα είναι περίκλειστη με αντιαρματική άμυνα και αντιαεροπορικά συστήματα. Προς στήριξη του Άσαντ, μεγάλες ομάδες Αλαουιτών άρχισαν από το Νοέμβριο να κατασκευάζουν νέες κατοικίες στο στρατόπεδο και γύρω από αυτό. Να σημειωθεί ότι οι Αλαουίτες είναι περί τα 3,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο υπολογίζεται ότι θα υπερασπιστεί τον Άσαντ.
Οι Αλαουίτες έχουν λόγου να εκδικηθούν τους Σουνίτες, για τα όσα υφίστανται από αυτούς. Λίγες είναι οι κοινότητες που έχουν περάσει στην άλλη πλευρά. Συμπέρασμα: Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει χωρίς σφαγή. Και δεν υπολογίζονται οι επεμβάσεις των ξένων, που έχουν περικυκλώσει από στεριά και θάλασσα τη Συρία.