Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μπαγίς: Ανεπιθύμητος στην Τουρκία ο κ. Χριστόφιας


«Την ψυχή του κ. Χριστόφια την έσωσαν οι Τούρκοι» δήλωσε ο κ. Ερογλου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου , στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών την Τετάρτη

Όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας δήλωνε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ότι είναι διατεθειμένος να πάει στην Άγκυρα να συζητήσει το ...
κυπριακό με την τουρκική ηγεσία (η οποία και διατηρεί το κλειδί των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό) και να συνομιλήσει ακόμα και με τον Πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν ,ίσως να μην περίμενε ότι θα υπήρξαν τόσο έντονες αντιδράσεις από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων.

Πρώτα απ΄ όλα ο λεγόμενος Πρωθυπουργός των Τουρκοκυπρίων κ. Ιρσέν Κουτσιούκ, ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Χριστόφια ότι συνομιλητής του δεν είναι ο κ. Ερντογάν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Έρογλου.


Την σκυτάλη πήρε ο υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας κ. Έγκεμεν Μπαγίς (ήταν προσφάτως στην Αθήνα) ο οποίος είπε ότι ο κ. Χριστόφιας είναι δυνατόν να συζητήσει με Τούρκους αρμοδίους μόνον εάν παρευρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Έρογλου, κάνοντας λόγο για τετραμερή συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ειδικότερα για τη δήλωση του κ. Χριστόφια να μεταβεί στην Τουρκίας, ο κ. Μπαγίς είπε ότι αν μεταβεί μόνος του στην Κωνσταντινούπολη, θα πάει στο Βόσπορο, θα φάει ψάρι και εκφράζοντας τη στενοχώρια του για την κατάσταση στο νησί, θα επιστρέψει σ΄ αυτό.

Εν συνεχεία στο παιχνίδι των δηλώσεων μπήκε και ο ίδιος ο κ. Έρογλου, ο οποίος είπε ότι «την ψυχή του κ. Χριστόφια την έσωσαν οι Τούρκοι», αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους. Ο κ. Έρογλου είπε ότι «όταν η ΕΟΚΑ έκανε το πραξικόπημα το 1974 άρχισε το κυνήγι των κομουνιστών και σκοτώθηκαν 4.000 Ελληνοκύπριοι. Και τη δική σου τη ζωή την έσωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Αυτό του είπα κατάμουτρα του κ. Χριστόφια. Δεν μπορεί να μου δώσει καμία απάντηση».
http://www.tovima.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ!ΠΩ!ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΒΓΑΛΤΕ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΑΝ
4000 ΨΥΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΕΣΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ
ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙΑΥΤΟΣ
ΚΑΙ ΚΑΛΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑΝ.