Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Έτοιμη για το σχέδιο Β’ στο κυπριακό η Τουρκία»


Νέα ωμή παραδοχή των Τούρκων για λύση δυο κρατών στην Κύπρο. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παραδοχή των Τούρκων, οι οποίοι δεν διστάζουν πλέον να δηλώνουν φανερά ότι στόχος τους είναι η λύση δυο κρατών στην Κύπρο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές σε ....
σχέση με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αναφέρουν ότι αν οι συνομιλίες καταρρεύσουν, η Τουρκία είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β’, με στόχο τη λύση δυο χωριστών κρατών, κάτι που τόνισε και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το Γκριν Τρι μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνόδου των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν λόγω της στάσης των Ε/κ, η Τουρκία θα εγκαταλείψει το μοντέλο λύσης στη βάση της "Δικοινοτικότητας - Διζωνικότητας" και στη θέση του θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο λύσης βασιζόμενο σε δύο ανεξάρτητα κράτη.
Η “Aksam”, στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Ετοιμο το σχέδιο Β’ στην Κύπρο», γράφει ότι σύμφωνα με είδηση του τηλεοπτικού δικτύου NTV, στην περίπτωση που δεν μπορέσει να σημειωθεί πρόοδος στο Greentree και στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί λύση μέχρι τον Ιούλιο 2012 και την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, η Αγκυρα θα αλλάξει τις βασικές παραμέτρους.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται, εξάλλου η «Turkiye» στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Είναι έτοιμο το σχέδιο Β’ στην Κύπρο».
πηγη