Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΤΑΖΙ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!! ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ;


Η έδρα της Στάζι, της περιβόητης μυστικής αστυνομίας της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, η οποία πλέον λειτουργεί ως μουσείο, ανακαινίστηκε και ξανανοίγει το ερχόμενο Σάββατο για το κοινό.

Οι εργασίες ανακαίνισης, όπως έγινε γνωστό, αφορούσαν, κυρίως, το...
γραφείο του Έριχ Μίλκε, επικεφαλής της Στάζι. Διήρκεσαν δώδεκα μήνες και κόστισαν 11 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνοικία του ανατολικού Βερολίνου Λίχτενμπεργκ και εν μέσω "σκυθρωπών" κτισμάτων, η έδρα της Στάζι κατελήφθη εξ εφόδου από τους Βερολινέζους μόλις έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, από την 1η ως τις 15 Ιανουαρίου του 1990.

Στο μεταξύ, στις 14 Ιανουρίου της επόμενης χρονιάς, η υπηρεσία που διαχειρίζεται τα αρχεία της Στάζι θα εορτάσει τα 20 χρόνια από την ημέρα που αυτά είναι διαθέσιμα για το κοινό. defecenet.gr

Δύο εκατομμύρια 83 χιλιάδες Γερμανοί έχουν ζητήσει να δούν τον φάκελό τους στην Στάζι. Από αυτούς, οι 80.611 εξέφρασαν την ανωτέρω επιθυμία στη διάρκεια του έτους που πέρασε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εαν ειναι αληθεια οτι ηταν σταθμαρχης της σταζι στην ελλαδα πολυ πιθανον να δουμε και αγαλμα του.

dimchris είπε...

Το άγαλμα είναι πολύ λίγο για να τιμήσει αυτόν τον "μεγάλο" άνδρα.Όσο και να τους ενοχλεί τους φίλους Ολυμπιακούς ο επί σειρά ετών πρόεδρος τους μαζί με καμιά 10αρια το πολύ ακόμα άτομα άνοιξαν την κερκόπορτα για να εισβάλει αργά και βασανιστικά και να μας μολύνει όλους η Νέα Τάξη Πραγμάτων.Ο Ολυμπιακός ήταν απλά ένα από τα πολλά εργαλεία που είχε στα χέρια του όλα αυτά τα χρόνια.Παρατηρείστε πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο μας και πόσο έχουν διαβρωθεί οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό τα τελευταία χρόνια της παντοκρατορίας του.Οπότε φανταστείτε αλλού πόσο έχει επηρεάσει το ρου της ιστορίας.