Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σίγουρη για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ


Anti-ntp:Χριστινάκι αφου εισαι τόσο σίγουρη γιατι δεν το παίζεις στο στοίχημα;;;
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως το 2012 θα έρθει το τέλος του ευρώ ως...
ενιαίας ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας.

«Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012» δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την οποία πρόσθεσε όσον αφορά την Ελλάδα:

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους (να διατηρηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ), εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό».

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα «αναθεωρηθούν προς τα κάτω» για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

«Θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω», δήλωσε αναφερόμενη στα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ.

«Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΠΗΓΗ: tanea.gr