Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εικόνα "θερμής" κρίσης - Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στο Ισραήλ



Σε "θερμή" κρίση σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, φαίνεται ότι μπορεί να εξελιχθεί η σύγκρουση Ιράν με ΗΠΑ-Ισραήλ, πιθανώς και με την συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών, ύστερα από την καταρχήν συμφωνία που κατέληξε η Ε.Ε., για την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.

Στην είσοδο των Στενών του Χορμούζ έχει συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή αμερικανική αεροναυτική δύναμη, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν ...
πρόκειται να συναντήσει καμία σοβαρή αντίσταση από τις αντίστοιχες ιρανικές δυνάμεις σε περίπτωση που έχουμε "θερμή" κλιμάκωση.

Η Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου CVN USS John C. Stennis αποτελούμενη από το καταδρομικό USS Antietam (CG-54) κλάσης Ticonderoga, τα αντιτορπιλικά USS Wayne E. Meyer (DDG-108), USS Dewey (DDG-105), USS Kidd (DDG-100), USS Milius (DDG-69) κλάσης Arleigh Burke και την φρεγάτα USS Jarrett (FFG-33) κλάσης Oliver Hazard Perry, αποτελούν μία δύναμη πυρός που απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ιρανικό Ναυτικό

Με τρεις παλιές φρεγάτες βρετανικής ναυπήγησης και μία μικρή φρεγάτα εγχώριας ναυπήγησης δεν αποτελεί απειλή για το αμερικανικό Ναυτικό. Mεγαλύτερη απειλή είναι οι πύραυλοι επακτίου αμύνης που έχουν τοποθετηθεί στα νησιά Αμπού Μούσα στο στόμιο του Κόλπου.

Στο μεταξύ μεγάλη αμερικανοϊσραηλινή άσκηση ξεκινά άμεσα. Ο αντιπτέραρχος Frank Gorenc διοικητής της αμερικανικής Αεροπορίας που σταθμεύει στην Ευρώπη (USAFE) επισκέφτηκε το Ισραήλ και οριστικοποίησε τις τελευταίες λεπτομέρειες που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη στο Ισραήλ αρκετών χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών.

Η κλίμακα της επικείμενης άσκησης είναι άνευ προηγουμένου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διεθνή ΜΜΕ και οι αμερικανικές δυνάμεις πρόκειται να εγκαταστήσουν κέντρο διοίκησης στο Ισραήλ, όσο και να μεταφέρουν στοιχεία του αντι-βαλλιστικού συστήματος THAAD τα οποία θα ενεργήσουν από κοινού με τα αντίστοιχα ισραηλινά Iron Dome και Arrow.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν ξαφνικά να θωρακίσουν από βολές βαλλιστικών βλημάτων το Ισραήλ και η τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν το 1991 στον Α΄Πόλεμο του Κόλπου και αυτό με σχετική επιτυχία, καθώς τα αντιβαλλιστικά όπλα της εποχής (βασικά το Patriot PAC-2) δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά.

Το Ιράν έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως τυχόν επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου θα προκαλέσει την άμεση αντίδρασή του. Και η αντίδραση αυτή θα είναι ο αποκλεισμός των στενών του Χορμούζ.

Κάτι τέτοιο έχει δηλώσει και ο αρχηγός του ιρανικού Ναυτικού ο οποίος μάλιστα έχει τονίσει πως το Ιράν είναι σε θέση να αποκλείσει τα στενά πολύ εύκολα, καθώς επιχειρησιακά –όπως δήλωσε ο ναύαρχος Habibollah Sayyari – η επιχείρηση αποκλεισμού δεν αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για το Ιράν.

Το σκηνικό της οριστικής ρήξης συμπληρώνεται από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του 5ου Στόλου ανθυποπλοίαρχου Rebecca Rebarich είχε σημειώσει για τις απειλές του Ιράν για αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ ότι το «αμερικανικό Ναυτικό είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει κακόβουλες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο»

Ήδη αμερικανικά μαχητικά F/A-18E/F περιπολούν εντός του Κόλπου στα όρια του ιρανικού FIR.

Για να γίνει το όλο σκηνικό ακόμη πιο ζοφερό μόλις πριν λίγες ώρες το ιρανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο Fars ανακοίνωσε πως το Ιράν αποφάσισε πως κανένα πολεμικό πλοίο οποιασδήποτε χώρας δεν θα μπορεί να εισέρχεται στον Κόλπο εκτός αν έχει λάβει την άδεια του Ιράν.

Η βασική ιδέα του νομοσχεδίου είναι ότι για να εισέλθει κάποιο πολεμικό πλοίο στον Κόλπο θα πρέπει να έχει την ... άδεια του Ιράν (!) διαφορετικά τα πλοία του ιρανικού Ναυτικού θα το εμποδίσουν. Αλλά αυτό είναι εύκολο να το λες και πολύ δύσκολο να το πράξεις...




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tην είδηση για το εμπάργκο επιβεβαιώνει και το CNBC ενώ και το Bloomberg, επικαλούμενο τηλεφωνική δήλωση του εκπροσώπου της ΕΕ Μάικλ Μαν, κάνει λόγο για συμφωνία των Ευρωπαίων για εμπάργκο των ιρανικών πετρελαίων.

1 σχόλια:

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

Στο πλαίσιο αυτό, το Πατριωτικό Μέτωπο, χαιρέτησε την αποστολή της Ρωσικής αρμάδας, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Κουσνέτσωφ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, χαιρέτησε την απόφαση του Προέδρου Μεντβέντεφ, για εγκατάσταση του νέου συστήματος αντιπυραυλικού συναγερμού στο θύλακο του Καλίνινγκραντ, το οποίο ενεργοποίησε η Ρωσία παρουσία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος μάλιστα μίλησε «για ένα πρώτο σημάδι που δείχνει ότι η χώρα είναι έτοιμη να απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο στις απειλές που αντιπροσωπεύει η αντιπυραυλική ασπίδα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη».
Αυτο ειναι ενα αποσπασμα απο την ανακοινωση μας που θα βρειτε στο www pamet .gr οπου περιεχεται και η συμμετοχη της Ελλαδας μας στην Ευρασιατικη Ενωση!!!
ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Αυτο το εντυπωσιακο .που ειναι η συμμαχια μας με τους Ρωσους ωφειλεται στον αδελφο μας στρατηγο καταδρομεων και διεθνολογο Βιταλη Σταυρο !! ο οποιος ειναι γενικος συντονιστης του Πατριωτικου Μετωπου.
Η ανακοινωση μιλαει με διπλωματικη γλωσσα αλλα εγω σαν πυρηναρχης στο Ηρακλειο Κρητης θελω να επεξηγησω ,και σας προτρεπω να το διαδηδετε διοτι μενουμε στην ιδια χωρα ,και ολοι μας πρεπει να προσπαθησουμε,για αυτο αλλωστε η πλατφορμα μας ειναι η Αμεση Δημοκρατια οπως το Συνταγμα της Ελβετιας
Υπ οψην οτι το Νεο Συνταγμα οπως το ζητησαμε εκατονταδες χιλιαδες Αγανακτισμενοι Αποφασισμενοι στην πλατεια Συνταγματος ειναι ετοιμο απο εμας.
Εν πασει περιπτωσει οταν σχολιαζω ενα αρθρο βαζω συνεχως τις εισαγωγηκες ενοιες περι Αμεσης δημοκρατιας και οτι το Πατριωτικο Κινημα της Αργεντινης μας δειχνει την πορεια μας για να μην γινοντε συνχυσεις και να μας εμπιστευθειτε
Οταν μας επιστευεται ο Πουτιν και εχουμε ενταξει την Ελλαδα στην Ευρασιατικη Ενωση σημαινει οτι πρεπει να μας δωσετε λιγη τουλαχιστον σημασια,κατοπιν να μας εμπιστευθειτε γιατι υπαρχουν και τιμιοι πατριωτες.
Προσοχη επισης στους κωλοτουμπες της Αριστερας και της Δεξιας διοτι ειναι Δουριοι Ιπποι των Νεοταξητων.
Περιση λοιπον ο GAPAS ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
εκανε δοκιμαστικες βολες με S3OO στο πεδιο βολης Μαλεμε που βρισκεται στα Χανια της Κρητης
Δεν θελω να τα περναμε ετσι αυτα στην ψυχρα χωρις να τους δινουμε την πρεπουσα σημασια και φυσικα μην περιμενετε απο εμενα να χρησιμοποιω γλωσσα πολιτικαλ κορεκτ,δηλαδη την πρεπουσα διοτι δεν ειμαι πολιτικος.
Οταν κανεις λοιπον δοκιμες αντιβαληστικων πυραυλων δεν τους κανεις για την πλακα,υπαρχει λογος ,και μαλιστα πολυ σοβαρος
Μια παρενθεση ,γνωριζω τα προβληματα μας ,γνωριζω τι περναμε και σε τι λουκι μας εχουν μπλεξει Αυτοι
Παρ ολα αυτα εχουν αποδηχθει οχι απλα αναξιοι να τους εμπιστευθουμε αλλα εξ ολοκληρου επικυνδινοι και μαλιστα με ΔΟΛΟ
Λυπαμαι αλλα πρεπει εκτος των αλλων ασχολιων που εχουμε δηλαδη η ανατροφη των τεκνων και προστασια των οικογενειων μας εκτος του οτι εχουμε να δουλεψουμε η να σκαψουμε με το τρακτερ τα χωραφια μας αλλα, και να ασχοληθουμε με τις κρατικες υποθεσεις η με γεωπολιτικη η διπλωματια γιατι τα λα,,,,,για οχι απλα ειναι αναξια για να το κανουν αλλα και οτι λειτουργουν εναντιον μας βασει σχεδιου πλεον και νομοτελειακα μας οδηγουν σε πυρηνικο ολοκαυτωμα
Για αυτο τον λογο εχει ερθει ο Ρωσικος στολος για να αποτρεψει το κακο
Αυτοι εχουν παρει αποφαση για μεγαλλο κακο.
Δηλαδη οταν θα σηκωνοντε οι Σκουντ απο το Ιραν θα τους αποκρουουν οι S300 απο το Μαλεμε !!
Εμεις θελουμε να εχουμε συμμετοχη στην ατμοποιηση εκατομμυριων ανθρωπων;;;
Παραμενουμε αμετοχοι,η δημιουργουμε παραυτα αντιπυρηνικα κινηματα;
Φοβαμαι για ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα ; η δημιουργω εξελιξεις εγω και μεταβαλλω το περιβαλλον μου προς το καλλο ολων;;