Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η ΕΥΠ ελέγχει τον εαυτό της για... υποκλοπές!


Τα μάθατε τα νέα; Η ΕΥΠ δεν σας παρακολουθεί!!!

Αν έχετε υποψίες ότι παρακολουθούν το κινητό η το σταθερό σας τηλέφωνο και δεν είστε τρομοκράτης η μέλος του οργανωμένου εγκλήματος, τότε ο κοριός ανήκει σε σκοτεινά συμφέροντα -συνήθως επιχειρηματικά- που έχουν την υποδομή να κάνουν παρακολουθήσεις.



Κι αυτό γιατί η ΕΥΠ έκανε χθες έλεγχο σε βάθος δύο χρόνων -από το 2009 που ανέλαβε επικεφαλής ο Μπίκας- για να διασταυρωθούν οι αποφάσεις του Εισαγγελέα και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα έδειξε ότι οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες και αφορούσαν αποκλειστικά το οργανωμένο έγκλημα-βλέπε συμμορία εκβιαστών Θεσσαλονίκης- και την τρομοκρατία που χειρίζεται ο Φώτης Παπαγεωργίου.

Με απλά λόγια, δηλαδή, η ΕΥΠ μας λέει ότι έλεγξε τον εαυτό της για παράνομες παρακολουθήσεις και βρήκε πως τίποτε τέτοιο δεν έχει συμβεί!!! Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι έχουν τα πράγματα. Όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε και κάποιες... ερωτήσεις. Δηλαδή, αν η ΕΥΠ ελέγχει τον εαυτό της τότε ποιός είναι ο ρόλος της ΑΔΑΕ; Θα θερμοπαρακαλούσα για μία απάντηση, επειδή ζούμε σε περίοδο "ισχνών αγελάδων" ως χώρα κι έτσι θα μπορούμε να ξέρουμε εάν υπάρχουν κάποιοι χωρίς ρόλο, που απλώς... πληρώνονται.

Και άντε, έγινε ο έλεγχος για παράνομες παρακολουθήσεις. Αναρωτιόμαστε όμως: Πού έγινε ο έλεγχος; Τι αφορούσε ο έλεγχος; Το κεντρικό σύστημα ή είχε να κάνει με βαλιτσάκι; Υπάρχει μόνο ένα βαλιτσάκι; Και αν υπάρχουν περισσότερα του ενός (όπως είχε αναφερθεί σε μερίδα του Τύπου τον Σεπτέμβριο που πέρασε, σχετικά με τις προετοιμασίες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να την επισκεφθεί ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου), πότε αποκτήθηκαν, με ποιόν διαγωνισμό, πόσα κόστισαν και πως χρησιμοποιούνται; Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, απαιτείται παρουσία εισαγγελέα για τη χρήση τους...

Αυτά για τώρα. Πάντως, η είδηση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού εισάγει νέες μεθόδους ελέγχου: Ο ελεγχόμενος να ελέγχει τον εαυτό του και να τον βρίσκει καθ' όλα νόμιμο (χωρίς να αμφισβητούμε την νομιμότητα δράσης της συγκεκριμένης ευαίσθητης εθνικά υπηρεσίας, μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται ο συγκεκριμένος... έλεγχος)...!!!

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Άντε για να μην θυμηθούμε εκείνη την αγορά συστήματος GIS (παρακολούθησης) που ολοκληρώθηκε, πληρώθηκε, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε... Μήπως επειδή ήταν με ρωσικό λογισμικό; Αναρωτιόμαστε...