Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νεκρός 66χρονος άστεγος στο κέντρο της Αθήνας


Του Κώστα Παππά
Ένας 66χρονος άστεγος άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα παγκάκι του κέντρου της Αθήνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άστεγος ξεψύχησε από το κρύο. Μέσα στην...
εξαθλίωση ζουν καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας στην Αθήνα.Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι από την έναρξη της κρίσης οι άστεγοι στην Αθήνα αυξήθηκαν. Βέβαια δε χρειάζεται να δει κάποιος τις επίσημες έρευνες των τελευταίων μηνών για να το καταλάβει. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να κατανοήσει κανένας είναι αυτή η γενική υποχώρηση του κράτους πρόνοιας η οποία πλέον δεν φαίνεται να εξασφαλίζει ούτε και τα απαραίτητα για δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Είναι η εποχή που η έννοια της αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι πλέον μια γενική ιδέα, αλλά πρέπει να προτάσσεται σαν μια καθημερινή πραγματικότητα.
Πηγη

2 σχόλια:

Αsterix είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω απο που υπαρχουν αστεγοι και ποια ειναι η ουσιατικη αιτια που εχει δημιουργηση το φαινομενο αυτο. Μια απο τις όλλες υποψιαζομαι πως ειναι και η διαλυση της οικογενιας. Για παραδειγμα αυτος που σημερα ειναι66 ετων και πεθανε απο το κρυο κοιμωμενος στην πλατεια, οταν ηταν στην παραγωγικη του ηλικια τι εκανε; Δεν εχει οικογενια,συγγενης;
Οι "μοντερνοι" του Σοσιαλισμου φροντισαν την οικογενια να την καταξουν στην κατηγορια του φασισμου και να τα αποτελεσματα. Εδωσαν σκληρο αγωνα οι οικογενειομηδενιστες για να το πετυχουν. Τωρα φωναζουν που ειναι το Κρατος, αντι να φωναζουν,που ειναι η οικογενεια.

Ανώνυμος είπε...

Αsterix
εισαι σκληρος!οτι και αν εκανε στην παραγωγικη του ηλικια αυτο δικαιουταν αυτο το τελος; οταν τα κατοικιδια στα σπιτια ζουν καλυτερα;το φαινομενο πλεον παιρνει τρομακτικες διαστασεις.
πολυ λυπηρο!!