Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

"Tο σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά µπροστά σ΄ αυτό της Proton Βank"


Αποκάλυψη-σοκ για τη λεηλασία της Proton Bank αποτελεί το πόρισµα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν είναι µόνο η υπεξαίρεση από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη των 52 εκατ. ευρώ, υπόθεση που έχει αναλάβει ο εισαγγελέας, αλλά ένα ποσό σχεδόν δεκαπλάσιο, βγήκε από τα ταµεία της τράπεζας και µεταφέρθηκε στην εταιρία Alapis, µέσα από ένα....
σύµπλεγµα τραπεζικών και επιχειρηµατικών συναλλαγών και χρηµατοδοτήσεων Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της αγοράς, “το σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά µπροστά σ΄ αυτό της Proton Βank”.

Σύμφωνα με το πόρισµα των ελεγκτών της ∆ιεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήµατος της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτονται χρηµατοδοτήσεις µεταξύ µετόχων, στελεχών και συνεργατών µε χαλαρά, προνοµιακά κριτήρια, ελλιπείς διαδικασίες και χαµηλές εξασφαλίσεις.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι χρηµατοδοτήσεις εµφανίζονται σαν να αφορούν προσωπικές συναλλαγές µεταξύ φίλων, χωρίς καµία αίσθηση τραπεζικής λειτουργίας, µε βασικούς κανόνες και πρακτικές του χρηµατοπιστωτικού συστήµατος να καταπατούνται. Ενας κύκλος επιχειρηµατιών µε κοινά επενδυτικά συµφέροντα γύρω από τις εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη αλλά και διάφοροι «ηµέτεροι» και «κολλητοί» αντιµετωπίζουν την τράπεζα ως προσωπικό ταµείο περιφρονώντας τους καταθέτες που είχαν εµπιστευθεί τα χρήµατά τους.
πηγή