Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μπαρόζο: Η Ελλάδα θα βγει απο την ευρωζώνη, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της


Μοναδική περίπτωση στην ευρωζώνη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν την Ελλάδα σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει ως πιθανή την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και εκτιμά ότι...
δεν απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ.

«Αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφθούμε το ενδεχόμενο μίας ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε σκεφθεί τη ζώνη του ευρώ χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της και ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε δεν θα μπορούμε να το διανοηθούμε.

«Εάν όχι, θα πρέπει να το σκεφτούμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό θα ήταν το χειρότερο μήνυμα για τις αγορές, το να χάνει δηλαδή η ευρωζώνη ένα από τα κράτη-μέλη της».

Ο Ζοζέ Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους, θέμα που, όπως είπε, μαζί με την απλοποίηση των διαδικασιών με τις οποίες μία χώρα θα μπορεί να λάβει βοήθεια από τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (ESM), θα είναι από τα κυριότερα ζητήματα που θα εξετασθούν στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει ανοιχτός σε πιθανές αλλαγές των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμά παράλληλα ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε διάστημα τεσσάρων ή πέντε μηνών.

«Εάν οι χώρες μέλη θεωρούν ότι οι συνθήκες θα πρέπει να τροποποιηθούν ώστε τα καθήκοντα μας όσον αφορά τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα να φτάσουν ένα υψηλότερο νομικό επίπεδο, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι» δηλώνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σημειώνει παράλληλα ότι υπάρχουν «πολύπλοκες» και «σχετικά απλές» μέθοδοι για την αλλαγή των συνθηκών.

«Ορισμένες αλλαγές στις συνθήκες μπορούν να πραγματοποιηθούν σχετικά γρήγορα: τέσσερις με πέντε μήνες είναι ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου, ανάλογα με το είδος των αλλαγών στις συνθήκες», σημειώνει ο κ. Μπαρόζο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2011/12/blog-post_2776.html#ixzz1foQnlCOf

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτο περιμενουμε ρε να βγουμε αι χεστητε απο εδω ολοι σας

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ ΦΑΣΙΣΤΟΕΒΡΑΙΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ!!!! ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σας είπε ρε ότι θέλουμε τόσες διασώσεις από του λόγου σας και τους δικούς μας ΕΦΙΑΛΤΕΣ .

Ρε δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα λέω εγώ .

Άντε απο εδώ να μην πω και τίποτε άλλο


Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

Ανώνυμος είπε...

Στα ρχιδια μας και αν βγουμε,εδω και 2 χρονια επρεπε να βγουμε αλλα με την τραβεστοαδερφαρα στρινγκου πουχαμε για πιποπρωθυπουργο και τη βρωμομαριονετα για προεδρο της χουντας,κακο ψοφο ναχουν και οι 2τους τι περιμενες.