Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου: The end of the road


ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου: The end of the roadΠολύ δύσκολα η νέα χρονιά θα βρει τον Γ.Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή εν πάση περιπτώσει θα βρει τον Γ.Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτός να έχει δρομολογήσει συγκεκριμένες διαδικασίες διαδοχής του, οι οποίες θα έχουν καταληκτικό χρόνο εντός του Ιανουαρίου.


Πρακτικά, μετά και την επίθεση του Μ.Χρυσοχοϊδη, με βαριές εκφράσεις, ο οποίος εθεωρείτο ο πλέον «προεδρικός» από τους τρεις υποψήφιους, ο χρόνος έχει αρχίσει νε μετράει αντίστροφα για τον Γ.Παπανδρέου, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η λήξη χρόνου να βρει διασπασμένο το ΠΑΣΟΚ.

Απλά, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος από τους δηλωμένους δελφίνους (Ε.Βενιζέλος, Μ.Χρυσοχοϊδης, Α.Λοβέρδος), που να μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα σε ένα κόμμα που έχει υποχωρήσει στο 14% των άμεσων απαντήσεων πρόθεσης ψήφισης ενός κόμματος στις δημοσκοπήσεις.
πηγη

Συζητείται ήδη ότι μια ομάδα βουλευτών «παίζει μπάλα» με μία αντίστοιχη ομάδα πρώην «μπακογιαννικών» βουλευτών της Ν.Δ. για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, αλλά ο κίνδυνος δεν προέρχεται τόσο από εκεί, αφού μια τέτοια πλατφόρμα πολύ δύσκολα θα είχε λαϊκή αποδοχή και με το ζόρι θα έμπαινε στην Βουλή, έστω και αν συνενωθεί με την «Δημοκρατική Συμμαχία», όσο ο κίνδυνος που υπάρχει να ενωθούν προεκλογικά με δυνάμεις της Αριστεράς. Μια Αριστερά που είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει το 30% αθροιστικά και πιθανότατα θα φτάσει το 35% στις επόμενες εκλογές.

Δηλαδή τα πράγματα είναι απολύτως ρευστά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής του Γ.Παπανδρέου, έστω και αν στην Ιπποκράτους δεν κρύβουν τη διάθεσή τους να εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο παραμονής του Γ.Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιστρο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aρκεί να μπορεί να πηγαίνει για κανώ και σκί με καμμιά 45 μάστορες και 60 μαθητάδες.
Για όλα τα άλλα η ΝΤΠ έχει πολλά τσιράκια να κάνουν τα θελήματα της.
Κάπου θα τρυπώσει πάλι.
Ετσι εύκολα θα φύγει από το προσκήνιο κι είναι γλυκιά η δόξα,και τί να πείς για τα χρήματα...
Θα έχει να τρώει για καμμιά δεκαριά ζωές ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΛΙΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΟΜΩΣ?