Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Δάνειο στην Κύπρο με θύμα τον Σόλωνα Κασσίνη;


Υπογράφηκε στη Μόσχα, η διακρατική συμφωνία δανείου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ρωσική Ομοσπονδία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κίκη Καζαμία και του υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Στόρτσακ. Η πρώτη δόση του δανείου θα καταβληθεί πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Μήπως η συμφωνία αυτή «έφαγε» τον...
Σόλωνα Κασσίνη που ήταν υπεύθυνος για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες;


Το λέμε διότι πληροφορίες από την Κυπριακή Δημοκρατία θέλουν τους Ρώσους να έχουν στοχοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια τον κρατικό αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται ως «φιλο-δυτικός».
Πόσο ικανοποιημένοι είναι άραγε και για ποιο λόγο οι Ρώσοι με την παρουσία της Πραξούλας Αντωνιάδου στο «τιμόνι»; Πόσο θα επηρεάσει τη δραστηριότητα της Ρωσίας στον τομέα των εξορύξεων στην ευρύτερη περιοχή; Εμείς απλώς ερωτήματα θέτουμε κι επειδή οι ψίθυροι αυξάνονται συνεχώς, είναι βέβαιον ότι θα επανέλθουμε.
Το παιχνίδι που εξελίσσεται είναι για πολύ ικανούς λύτες, κάποιοι βέβαια δείχνουν να μην θυμούνται παθήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν η εξωτερική πολιτική είχε ιδεολογικοποιηθεί και το βαρύτατο τίμημα που καταβλήθηκε… Εάν καταφέρουν να πλήξουν τα εθνικά συμφέροντα τη στιγμή που ακόμα και οι Αμερικανοί είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή της Ρωσίας, μέχρι όμως ένα συγκεκριμένο σημείο, τότε εκτός από άξιοι της μοίρας μας, θα είμαστε και για… Νόμπελ βλακείας.
defence-point