Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο Χρυσοχοΐδης καταγγέλει το Μνημόνιο με καθυστέρηση δύο ετών


Εσωκομματική αρένα του ΠΑΣΟΚ θύμισε χθες το βήμα της Βουλής. Η συζήτηση του Προϋπολογισμού ολοκληρώνεται απόψε, ωστόσο κατά την προτελευταία ημέρα αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι δελφίνοι και μη του «θρόνου» του ΠΑΣΟΚ. Την αρχή έκανε χθες ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι «σύντροφοί» του έδειξε ότι τα πράγματα για τον ίδιο είναι σκούρα. Κι αυτό γιατί ...
μόλις τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Σαλαγιάννης, Αντωνίου, Χαραλαμπόπουλος και Θ. Παπαδόπουλος) κάθισαν να τον ακούσουν.

Γι' αυτό και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών, όχι μόνο τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα. Προκάλεσε ωστόσο αλγεινή εντύπωση, καθώς κατακεραύνωσε το Μνημόνιο, το οποίο περιέγραψε σχεδόν ως το καρφί στο φέρετρο της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας σε όσους τον άκουγαν το εύλογο ερώτημα: «Δύο χρόνια γιατί δεν είπε κουβέντα; Γιατί δεν παραιτήθηκε;».
Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμο Χαρακόπουλο: «Ηδη λαμβάνουν χώρα ασκήσεις επί χάρτου για νέο προϊόν με μπλε και πράσινους κόκκους. Η μετάλλαξη αυτή, όσο καλό αμπαλάζ και αν έχει, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Οι καπετάνιοι του “Τιτανικού” δεν πείθουν κανέναν παριστάνοντας τους ναυαγοσώστες» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, φωτογραφίζοντας κατά πολλούς όχι μόνο τον Μ. Χρυσοχοΐδη αλλά και τον Δ. Αβραμόπουλο, καθώς η ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας ενόχλησε «γαλάζιους» βουλευτές. Στην ίδια γραμμή και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Η πράσινη παρέλαση «υποψηφίων» συνεχίστηκε με τον εκπρόσωπο των Λο.Ρ.Δι. Γ. Ραγκούση, ο οποίος έβαλε κατά όσων από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τον πολέμησαν. «Δυνάμεις μέσα στην προηγούμενη κυβέρνηση, μέσα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να ανασταλούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος». Ο έτερος της «τρόικας» Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, κράτησε χαμηλά τους τόνους και απέφυγε να αναφερθεί στα εσωκομματικά, κάνοντας λόγο απλώς για ανάγκη εθνικής ανόρθωσης.
Αιχμές για τον τρόπο δράσης του Μ. Χρυσοχοΐδη άφησε και ο Κ. Σκανδαλίδης, λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ των... καλλιστείων, με τον Δ. Ρέππα να συλλαμβάνεται από την κάμερα να επικροτεί. Μπηχτή κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη επιφύλαξε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι είναι προφανής υποχρέωση όλων όσοι συμμετείχαν στο παρελθόν και συμμετέχουν ακόμη και σήμερα στο έργο της διακυβέρνησης να αναλαμβάνουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί.
Από κοντά και η ανεξάρτητη Μιλένα Αποστολάκη, κατηγόρησε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν έκανε τίποτε στον τομέα της ανάπτυξης.

Γιώργος Λυκουρέντζος - dimokratianews

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΦΛΥΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ....ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ?? Ε, ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Ο Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που διθυραμβολογώντας και μιλώντας υπέρ της εφαρμοζόμενης από το ΠΑΣΟΚ πολιτικής, μας καλούσε - στις 10 Σεπτέμβρη 2011 - να ...συναισθανθούμε ότι η χώρα έπρεπε
«να προχωρήσει ταχύτατα σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που όλοι παραδεχόμαστε ότι θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια»...
*
Ο Χρυσοχοΐδης ήταν που ως σημαιοφόρος της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δήλωνε («Εθνος», 30/04/2011) αυτή η πολιτική ήταν το «τέλος ενός στρεβλού μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», ότι αυτή η πολιτική ισοδυναμούσε με «τη διάσωση της χώρας», ήταν αυτός που... ζητούσε «πίστη στην κοινή προσπάθεια, συντονισμένες δράσεις, εμμονή στην εφαρμογή των νόμων που ψηφίζουμε», ήταν αυτός που κατηγορούσε όσους δεν συμφωνούσαν με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου για «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας»...
*
Ο Χρυσοχοΐδης, επίσης, ήταν αυτός που - στις 30 Νοέμβρη 2010 - υμνολογούσε τον Γιώργο Παπανδρέου διότι ο «συμμαχικός διεθνής μηχανισμός στήριξης» - όπως αποκαλούσε τα περί την τρόικα σχήματα - ήταν
«ένας μηχανισμός, που στήθηκε από την αρχή χάρη στις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατάφερε και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Ευρώπης»...
***
Ε, λοιπόν, ο ίδιος κύριος είναι που τώρα λέει ότι ο Παπανδρέου «έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με τους εταίρους»...
Ο ίδιος τώρα λέει για την πολιτική, που ως υπουργός εφάρμοζε (και εφαρμόζει!), ότι έφερε «φτώχεια», «αδιέξοδα», «κοινωνική αποσύνθεση», «εθνική ταπείνωση», «κρατική αποδιοργάνωση»!
*
Αλλά είναι και ο ίδιος που μόλις πριν λίγους μήνες έβγαινε στις τηλεοράσεις και μας έλεγε:
«Πρόβλημα; Ποιος έχει πρόβλημα στην Ελλάδα; Κανένας»!
*
Πώς εξηγείται, λοιπόν, ότι αίφνης θυμήθηκε και τη «φτώχεια» και την «κοινωνική αποσύνθεση» και όλα τα υπόλοιπα;
Μα είναι πολύ απλό: Τώρα ο Χρυσοχοΐδης ορέγεται να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Και για να κερδίσει πόντους στη διεκδίκηση της καρέκλας, πρέπει όλα αυτά που υπηρέτησε και υπηρετεί (τη «φτώχεια», τα «αδιέξοδα» κλπ.) να τα χρεώσει στον Παπανδρέου.
Οπως πριν ο Παπανδρέου χρέωνε όσα και ο ίδιος υπηρετούσε στον Σημίτη.
Αλλωστε, τα συνηθίζουν αυτά στο ΠΑΣΟΚ. Θυμηθείτε τι είχαν σύρει ο ένας στον άλλον την εποχή που Παπανδρέου - Βενιζέλος διαγκωνίζονταν για την προεδρία. Τι «Ντούτσε», τι «Μουσολίνι», τι περί «διαπλοκής» είχαν ανταλλάξει τα αντιμαχόμενα εσωκομματικά στρατόπεδα δεν λέγεται.
Μετά, όμως, όταν οι καρέκλες μοιράστηκαν «μονιάσανε». Και αγαπήθηκαν...
*
Τώρα, στο φόντο της νέας δελφινομαχίας «λερώνουν» και πάλι το δημόσιο βίο με πρακτικές που ο λαός τις περιγράφει με τον όρο «κατάντια».
Ομως πια ξέρουμε ότι ο όρος «κατάντια» δεν αρκεί για να περιγράψει αυτό το χάλι.
Αυτού του τύπου τις σχέσεις, αυτού του τύπου τις καταστάσεις, ένας μόνο όρος, μια μόνο λέξη τις περιγράφει: Η λέξη «ΠΑΣΟΚ»...