Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ ΕΛΙΣΑΙΟΣ:«ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ…»


Aπό το agioritikovima.gr/
Το να μιλήσει κανείς για το Άγιον Όρος είναι σαν ένα εγχείρημα, σαν ένας αγώνας που μπορεί να κάνει κανείς, γιατί το Άγιον Όρος δεν είναι ένας περιορισμένος χώρος, αλλά είναι μια χιλιόχρονη Ιστορία και Εμπειρία.

Και γι’ αυτό είναι, θα λέγαμε, σαν να εξετάζεις τον εγκέφαλο, που δεν τελειώνει ποτέ η γνώση του. Το προσεγγίζουμε, όπως λέει η Γραφή, εν εσόπτρω, δηλαδή μέσα από κάποιους καθρέφτες και όχι στην πραγματικότητα το γνωρίζουμε εξ ολοκλήρου. Έχουμε ακόμα πολλά και να γνωρίσουμε, και πνευματικά και από την ιστορία του Αγίου Όρους και απ’ τον πολιτισμό του Αγίου Όρους, θα λέγαμε.



Το Άγιον Όρος, λοιπόν, είναι το μοναδικό ζωντανό Μοναστικό Κέντρο. Συγκέντρωσε όλες τις μορφές της μοναχικής ζωής από τους Αναχωρητάς, τους Κοινοβιάτες, τους Σκητιώτες, τους Λαυριώτες, τους Ησυχαστάς, θα λέγαμε. Που δείχνει ότι σέβεται πάρα πολύ τον άνθρωπο, την ελευθερία του και τις προτιμήσεις του, συνδυάζοντας το εξής χαρακτηριστικό, το οποίο είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό: Την ποικιλία με την ενότητα. Ενώ είναι ποικίλο, ταυτόχρονα είναι και ενωμένο.

Το Άγιον Όρος είναι Παραδοσιακό. Και μας θεωρούν και ακραίους Παραδοσιακούς πολλές φορές. Μας λένε διάφορα, αλλά εμείς δεν φοβόμαστε, διότι δεν είναι μια προσκόλλησις στον τύπο η Παράδοσής μας. Είναι φυσική ατμόσφαιρα αυτό που έχει το Άγιον Όρος. Ζούμε στην Παράδοσή μας, ζούμε στην ασφάλειά μας. Πως ένα παιδί όταν ζει στην οικογένειά του θέλει την ασφάλεια. Τον πατέρα του, την μητέρα του. Να ξέρει ποιος είναι ο πατέρας του, ποια είναι η μητέρα του, να ζει αυτήν την ατμόσφαιρα. Έτσι και στο Άγιον Όρος ζούμε αυτήν την ατμόσφαιρα την Παραδοσιακή. Και είναι ακριβώς, τι είναι αυτό, λέμε πρέπει να σεβόμαστε, πρέπει να μετέχουμε σε αυτήν την Παράδοση από σεβασμό, διότι οι αιώνες έδειξαν πως πρέπει να ζούμε. Οι αιώνες έδειξαν πως πρέπει να ζούμε. Η εμπειρία, λένε. Ποια εμπειρία; Αυτών που ήταν χθες. Ήμασταν γραμματιζούμενοι που ήρθαμε απ’ τον κόσμο, αλλά πήγαν περίπατο αυτά. Είδαμε ότι δεν έχουν πέραση αυτά εδώ. Το βίωμα έχει την πέραση. Βλέπουμε τα Γεροντάκια να λένε διάφορα πράγματα, τα οποία τα ζούσαν. Επομένως, φύγανε, ξεχάσαμε ότι σπουδάσαμε, ξεχάσαμε ότι πήγαμε στα πανεπιστήμια, γιατί ακριβώς είδαμε ότι αυτό είναι εμπειρία. Είναι ζωή που γεννάει ζωή πραγματικά. Ε, λοιπόν, αυτό δεν μπορείς να μην το σέβεσαι. Αυτό δεν μπορείς να μην το αγαπάς. Και επομένως είναι και Παραδοσιακό. Άρα σεβόμαστε την παράδοση με αυτήν την έννοια όμως. Ενώ μπορούμε να έχουμε την πολυμορφία, ενώ μπορεί να έχουμε την ποικιλία, να έχουμε τις σκέψεις μας, τις απόψεις μας, τα βιώματά μας, δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν μπορούμε να διασπάμε την ενότητα.




Άγιον Όρος - Άθως

Η ζωή του Αγίου Όρους είναι βαθιά Ευαγγελική, όπως λέμε, βαθιά Αποστολική και βαθιά Κοινωνική. Η Πέτρα της Πίστεως είναι ο Χριστός. Αυτό είναι το Θεμέλιο. Αυτό τα ορίζει όλα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και Αποστολική ζωή, διότι έχει μέσα -τι είχαν οι Απόστολοι;- έχει μέσα τη διακονία. Έχει μέσα τη θυσία. Έχει μέσα την προσφορά. Έχει μέσα την προσευχή. Έχει μέσα την άσκηση. Έχει μέσα την υπακοή. Έχει μέσα το θάνατο. Μια μοναχική κουρά σημαίνει θάνατος. Φοράμε μαύρα ράσα., που ακριβώς δείχνουν το θάνατο. Ότι έχουμε πεθάνει για τον κόσμο, ενώ ζούμε στον κόσμο, επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, ταυτόχρονα έχουμε αυτό το νόημα της θυσίας, του θανάτου για τη ζωή,οπωσδήποτε για να κοινωνήσουμε το μέλλον, για να κερδίσουμε την αιώνιο Βασιλεία, όπως λένε οι Άγιοι και οι Πατέρες μας. Και ένα τρίτο, το οποίο είναι που πολύ χαρακτηριστικό, είναι ότι είναι Κοινωνική ζωή. Πως ζούμε εμείς εδώ; Ζούμε σαν Οικογένειες. Ζούμε Κοινωνικά στην πραγματικότητα. Ζούμε κοινοβιακά. Ζούμε όπως λέμε, επί το αυτώ. Και υπάρχει στο Ψαλτήρι ένας στίχος που λέει: ”Ιδού δή τί καλόν, ή τί τερπνόν”, λέει. Δεν υπάρχει πιο ωραίο, πιο ευχάριστο να κατοικούν Αδελφοί σαν μία Οικογένεια. Είμαστε είκοσι(20) Μοναστήρια και εδώ είναι το καταπληκτικό ότι, ενώ είμαστε είκοσι(20) Μοναστήρια, είμαστε πεντακόσια(500) Κελλιά, νιώθουμε σαν ένα σώμα.





Το Άγιον Όρος είναι αυτό που αγκαλιάζει τον κόσμο. Γι’ αυτό είναι. Να δείχνει το ”προς τα πού πάμε”. Να δείχνει την πυξίδα, ότι προς τα ‘κει πάμε. Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε να πάμε σαν κόσμος. Το Άγιον Όρος δεν είναι εναντίον κανενός. Ούτε καν σε αυτά που ακούγονται τα διάφορα για την ενωμένη Ευρώπη, σε όλα αυτά είναι θετικό καταρχάς. Ο δρόμος προς τον Θεό είναι κοινό κτήμα όλων. Δεν μπορεί να είναι μόνο για μάς αυτό. Είναι για οποιονδήποτε το θέλει και το επιθυμεί. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, το Άγιον Όρος, ο Αγιορειτικός Μοναχισμός δεν είναι παρελθόν.
Απο Αγιορείτικο ντοκιμαντέρ για Μ.Εσφισγμένου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον Αληθή Λόγο τηςΟ.Ε.Α. 1985…
-Αδελφοί εν Γιαχβέ Ασμονάϊ Τζεντάϊ του Κρόνιου κυρίου και κυρίου της Σελήνης.
Μετά τα όσα απετέλεσαν θέση της διδασκαλίας που δεχθήκατε, θέλουμε να κλείσουμε με –Αντίθεση και Αποφυγή- ορισμένων ενεργειών που μπορούν να εκθέσουν το μεγάλο σκοπό της επικρατήσεως της Ατλάντιας ομοφυλίας στον Πλανήτη μας, μέσω εξοντώσεως της Ανδρομέδιας Δραβίδιας ομοφυλίας.
Συνοψίζουμε τις Αρνήσεις που διδαχθήκατε από τον αδελφό Steinmberg.
Τα έθνη μέλη της Ανδρομέδιας Δραβίδιας ομοφυλίας δεν πρέπει επ΄ ουδενί λόγο να γνωρίζουν ΟΤΙ:
1) Η Ατλάντια ομοφυλία περιλαμβάνει τους τρεις κλάδους φυλών Ισραηλιτών-Αράβων- Μογγόλων Τουράνων, διότι υπάρχει κίνδυνος αποκαλύψεως της πλαστής διαμάχης μεταξύ των προς αποπροσανατολισμό των Ανδρομέδιων.
2) Η Ατλάντια ομοφυλία ίδρυσε και διοικεί τις ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, ΕΟΚ, ΚΙΝΑ διότι υπάρχει κίνδυνος αποκαλύψεως της πλαστής διαμάχης μεταξύ των, προς αποπροσανατολισμό των Ανδρομέδιων φυλών.
3) Μέλη της Ατλάντιας φυλής Αβάρων- Βαυαρών Μογγόλων Γερμανίας δημιούργησαν θεωρία και πράξη φασισμού, διότι υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεως του άλλοθι ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ που δημιουργήσαμε ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΝΤΑΣ ένα μέρος του Ατλάντιου Ισραηλιτικού λαού μας. Μη σκανδαλίζεστε αδελφοί εν Γιαχβέ, διότι ένα ΔΕΝΔΡΟ κάνει καρπούς μόνον όταν το ΚΛΑΔΕΨΟΥΜΕ. Καταστρέψαμε ένα μέρος του λαού μας για να καρποφορήσει το υπόλοιπο που έπασχε από έλλειψη Εθνικού Ζήλου.
4) Όλα τα θρησκεύματα του Πλανήτη επινοήθηκαν από Ατλάντιους αδελφούς μας με σκοπό την τελική τους ενοποίηση παρά τις φαινομενικές διαμάχες.
5) Η κεφαλή της ομοφυλίας μας είναι το Ισραήλ, η καρδιά της ομοφυλίας μας είναι οι Άραβες, τα νεφρά της ομοφυλίας μας είναι οι Τουράνιοι Μογγόλοι.
6) Η κεφαλή της Ανδρομέδιας Δραβίδιας ομοφυλίας είναι η ΕΛΛΑΣ και ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτόν τον Όφι της Γνώσεως και της Απομυθοποιήσεως, είναι η τελική πτώση και συντριβή, αφού προηγουμένως τον ανυψώσουμε πολύ ψηλά στη θέση του Διεθνούς Ηγέτου Ειρήνης και Ασφάλειας, ώστε να επωμισθεί όλες τις ευθύνες των αποτυχιών της Διεθνούς διαχείρισης και της διαλύσεως των Εθνών που μεθοδεύουμε μέσω των ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ…
7) Θα οδηγήσουμε όλα τα Έθνη του Πλανήτη να ζητήσουν την ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ για την αποτυχία της σαν Διεθνούς Ηγέτου Ειρήνης και Ασφάλειας στην δέουσα επταετία, και ότι αυτό θα είναι το ηθικό μας άλλοθι για να Γενοκτονήσουμε μέχρις ενός την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ ΦΥΛΗ.
8) Η Ελλάς είναι κυκλωμένη από τους Τουράνιους Μογγόλους αδελφούς μας ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, τους ΑΡΑΒΕΣ, αδελφούς μας μεσογείου και το Έθνος του Ισραήλ, διότι υπάρχει κίνδυνος αποκαλύψεως της καθολικής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που σχεδιάζουμε…
9) Όλα τα πολιτικά αντίστοιχα των χρωμάτων του τόξου ιδρύθηκαν και διοικούνται από αδελφούς μας προς αποπροσανατολισμό και διαίρεση των Ανδρομέδιων Δραβίδιων Ελλήνων.
10) Η Ελλάς πέρασε από την κατοχή των Τουράνιων Μογγόλων αδελφών μας ΤΟΥΡΚΙΑΣ, στην κατοχή των Ισραηλινών αδελφών μας ΑΓΓΛΙΑΣ και ΗΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

11) Τα θρησκεύματα που πηγάζουν από την –Βίβλο- και ονομάζουν την Ιερουσαλήμ, είναι όμοια παρά τις αντιθέσεις τους, και ότι οι Ατλάντιοι αδελφοί μας συνέγραψαν τα-Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών- ώστε οι Ανδρομέδιοι Γκοΐμ να πιστεύουν στην διαμάχη Εβραϊσμού και Χριστιανισμού.
12) Η Ανδρομέδια κεφαλή Ελλάς θα είναι ο Πολιτικός Αντίχριστος της Δέουσας Επταετίας.
13) Το Ατλάντιο Ισραήλ θα είναι ο Πολιτικός ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, {βλέπε τα σχέδια της χιλιετούς πράσινης ανάπτυξης , που ευαγγελίζεται και έτερος εβραίος Τζέφρυ Παπανδρέου}, έως ότου ο κύριος του Πλανητικού Κρόνου αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση Αιώνια.
14) Ο Κρόνιος κύριος θα διατάξει τους υπόγειους ΝΕΦΕΛΙΜ της AGANTA, και της SABALA και τους εφιαλτικούς ΝΤΕΡΟΣ των υπόγειων ΣΤΟΩΝ να ανέβουν στην επιφάνεια του πλανήτη ώστε να αποδοθεί πρόσθετη μομφή στην διάρκεια της Βασιλείας του πολιτικού Αντίχριστου Ελλάδας, και μομφή στους Ανδρομέδιους που κατοικούν στην εσωτερική κοιλότητα του πλανήτη.
15) Οι ΝΕΦΕΛΙΜ είναι η αναπαράγωγος φυλή του Ε΄ Βοωτού που οδήγησε πέντε φυλές πέντε Πλανητών για την κατάκτηση της Γης, υπό τον ΤΑΜΙΛ, αξιωματούχο του ΓΙΑΧΒΕ.
16) Ο Γιαχβέ και ο Λαός του έφθασαν στο Διαστημικό χώρο της Γης με τα σκάφη ΣΕΛΗΝΗ και ΛΙΛΙΘ πριν 12.500 χρόνια αποικίζοντας με τους Άτλαντες την ήδη κατοικημένοι Γη από Ανδρομέδιους.
17) Ο Γιαχβέ και ο Λαός του κήρυξαν επανάσταση ενάντια στην Κυβέρνηση του τοπικού Γαλαξία και επομένως στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Τοπικού σμήνους Γαλαξιών που έχει κέντρο την Ανδρομέδα, ότι ο Γιαχβέ διέταξε τον ΤΑΜΙΛ να παίξει τον ρόλο του (ΔΙΑΒΟΛΟΥ).
18) Ο Γιαχβέ χρησιμοποιώντας το όνομα ΣΙΝ και ΣΙΩΝ, ενεπλάκη στην διαμάχη των δυναστειών Ουρανού- Κρόνου-Διός και συμμάχησε με τους αρχικούς επαναστάτες του Κρόνου εναντίον της Γαλαξιακής Κυβερνήσεως και εναντίον του ΔΙΟΣ ως εκπροσώπου της Γαλαξιακής Κυβερνήσεως.
19) Οι τρεις εξωτερικοί Πλανήτες υπακούουν ακόμη στην Γαλαξιακή Κυβέρνηση, ενώ οι έξι εσωτερικοί υπό τον Κρόνο υπακούουν στον μεγάλο επαναστάτη ΓΙΑΧΒΕ.
20) Σκάφη τοπικού Γαλαξία και Γαλαξία Ανδρομέδας έχουν φθάσει στο ύψος τροχιάς Πλανήτου Ποσειδώνος με σκοπό να επέμβουν προς αποκατάσταση της Γαλαξιακής εξουσίας στο Ηλιακό μας Σύστημα.
21) Οι δυνάμεις και τα σκάφη του ΓΙΑΧΒΕ μειονεκτούν σε τεχνολογία αλλά θα αμυνθούν μέχρις εσχάτων βοηθούμενοι από τα έθνη των Πλανητών, όπως στον Πλανήτη μας από τεχνολογία ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.(βλέπε χριστιανική Ρωσία Πούτιν) . Και εδώ έπεσε και διευχών στο τέλος: ΑΛΕΛΟΥ- ΓΙΑΧΒΕ, ΑΛΕΛΟΥ-ΓΙΑΧ, ΑΛΕΛΟΥ-ΙΑ ……..ΑΛΛΕΛΟΥ- ΜΕΤΑΤΡΟΝ, ΑΛΕΛΟΥ- ΑΣΜΟΝΤΑΪ……
Τα συμπεράσματα στον Έλληνα αναγνώστη……………………..
Ηγεσία Ο.Ε.Α. ΑΘΗΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

17 Δεκεμβρίου 2011 4:14 μ.μ.


Πω πω σαλάτα τα έκανες .

Φάτα μόνος σου .


ΙΟΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

17 Δεκεμβρίου 2011 4:14 μ.μ.

Ούι τι έπαθις ου έρμους σαν τα ζουντανα που τα πιαν παρμάρα .

Ουρέ αφου σε είπα ότι μτου πουρναρ δεν πρεπι να του καπνας σαν μενις απου τσιγαρα .

Άιντε τρεχα στουν κτηνιατρου ουρέ να σ απολικη καμια συριγγα για λεϊσμανίαση

Άι σαλάγατα

ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο.Ε.Α. ΔΗΛΑΔΗ:
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ