Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: Θα απαντήσουμε εάν μας πλήξει το Ισραήλ


Με αντίποινα απείλησε το Ισραήλ Ιρανός στρατηγός, εάν κάποια από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις ή τις εγκαταστάσεις ασφαλείας του Ιράν δεχθεί επίθεση. “Εάν ισραηλινοί πύραυλοι πλήξουν κάποια από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις μας ή άλλα ζωτικής σημασίας κέντρα, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν (οι Ισραηλινοί) ότι οποιοδήποτε τμήμα του ισραηλινού εδάφους θα... γίνει στόχος των πυραύλων μας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών εγκαταστάσεων”, δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο στρατηγός Γιαντολάχ Τζαβανί.

“Γνωρίζουν (οι Ισραηλινοί) ότι έχουμε τη δυνατότητα να το πράξουμε”, τόνισε. Ο Τζαβανί, πρώην επικεφαλής του πολιτικού προσωπικού του στρατού αναφερόταν στην εντεινόμενη φημολογία ότι το Ισραήλ θα πλήξει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις μετά τη μελέτη που έδωσε στην δημοσιότητα η ΙΑΕΑ, σύμφωνα με την οποία η Τεχεράνη εργάζεται για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών και έχει πραγματοποιήσει δοκιμές για το σκοπό αυτόν.
Ιρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι θα αντιμετωπίσει αντίποινα με πυραύλους Shahab-3, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε τμήμα του εβραϊκού κράτους.
ΕΘΝΟΣ