Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη για Μπουργκάς-Αλεξ/πολη


Η ελληνική και η ρωσική πλευρά εξέφρασαν την έκπληξη και δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες αποφάσεις της Βουλγαρίας κατά την χθεσινή συνεδρίαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Mεικτής Eνεργειακής Eλληνο-Ρωσικής Ομάδα Εργασίας. Το ΥΠΕΚΑ εκπροσωπήθηκε από τον...
Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθ. Κώστα Μαθιουδάκη, ενώ τη ρωσική πλευρά εκπροσώπησε ο Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Kirill Gadzacev.

Τόνισαν ότι η οικονομική βιωσιμότητα του έργου είχε καταδειχθεί πλήρως ήδη από την περίοδο υπογραφής της τριμερούς Διακρατικής Συμφωνίας του 2007 και συμφώνησαν, αφού διαβουλευθούν με τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών και την διεθνή εταιρεία του έργου, να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες ενδεδειγμένες ενέργειες. Αυτές θα αφορούν μεταξύ άλλων και εκείνες που σχετίζονται με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις Βουλγαρίας, οι οποίες απορρέουν από τη συμμετοχή της στη Διακρατική Συμφωνία και στη διεθνή εταιρεία του έργου.
Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία του αγωγού από ενεργειακή και οικονομική σκοπιά, και τη σταθερή διαχρονική στήριξή του από την Ελλάδα και τη Ρωσία. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για κοινά συντονισμένα βήματα των δύο χωρών, υπέρ της συνέχισης της στήριξης του έργου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, να εξετάσουν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στη βάση των εξαιρετικών διμερών τους σχέσεων, όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με την επέκταση της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου της χώρας μας από τη Ρωσική Ομοσπονδία για την μετά το 2016 περίοδο.
defencenet



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ μάνα μου γιατί δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το post ......