Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ένας στους πέντε εργαζόμενους πάσχει από κάποια ψυχική νόσο


Ένας στους πέντε εργαζόμενους πάσχει από κάποια ψυχική νόσοΈνας στους πέντε ανθρώπους που εργάζεται στις ανεπτυγμένες χώρες, πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, όπως κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη. Στην έκθεση υπογραμμίζονται οι σοβαρότατες συνέπειες που έχει αυτό στην παραγωγικότητ, ενώ, όπως αναφέρεται, το 30%-50% όλων των επιδομάτων που δίνουν τα κράτη οφείλεται σε κάποια ψυχική νόσο των δικαιούχων.


Ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει ότι οι εργοδότες αλλά και οι πολιτικοί και οικονομικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους. «Η αυξανόμενη εργασιακή ανασφάλεια και η πίεση στον εργασιακό χώρο μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια τα προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία» τονίζεται στην έκθεση.

Μόνο η κατάθλιψη είναι μια από τις πέντε βασικότερες αιτίες θανάτου και προβλημάτων ανικανότητας ή αναπηρίας, οποιασδήποτε μορφής. Επιπλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι μέχρι το 2020 θα είναι και η δεύτερη σημαντικότερη αιτία πρόκλησης ασθενειών παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: 24h NewsRoom

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://lnfaw.blogspot.com/2010/12/hierve-el-agua.html

Ανώνυμος είπε...

FISIKA?????? AFOU DOULEVOUN GIA AFTOUS????? STO TELOS OLOI POU DOULEVOUN SE MEGALES ETERIES EXOUNE SOVARO PSYXOLOGOKO PROVLIMA??????OLOI TOUS EINAI PARANOIAK?????? UDEN MIA EKSERESI??????????