Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Όλο και λιγότεροι Έλληνες της Αυστραλίας μιλούν ελληνικά!


Μόνο τα 200.000 από τα 600.000 άτομα της Αυστραλίας χρησιμοποιούν τη μητρική γλώσσα τους!
Την ώρα, που οι στατιστικές καταδεικνύουν ότι περισσότερες από 400 (!) γλώσσες χρησιμοποιούνται ως μέσο οικογενειακής επικοινωνίας στην Αυστραλία, σήμερα μόνον οι 250.000 από τους....

περίπου 600.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες της Αυστραλίας
μιλούν ελληνικά στο σπίτι. «Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά : από το 1996 ώς το 2006 ελαττώθηκε περισσότερο από 7% ο αριθμός των ατόμων που... τη μιλούν κατ’ οίκον, ποσοστό που αναμένεται περαιτέρω αυξημένο τα επόμενα χρόνια. Έρευνες τώρα συμπεραίνουν ότι από την τρίτη θέση σε ποσοστό ομιλούμενης γλώσσας μετά την αγγλική και ιταλική, πέφτει πλέον στην τέταρτη, πίσω και από την κινεζική…», αναφέρει ο καθηγητής Μιχάλης Τσιανίκας, διευθυντής στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς, στην Αδελαϊδα της Νότιας Αυστραλίας.

http://www.katoci.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ οι δικοί μας γράφουν Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες και πλέον πολλοί αντι για η,ι,οι,ει,υ τα γράφουν όλα με i.

Modestus είπε...

Και έτσι που μας ξεφτίλισε διεθνώς ο ΓΑΠ ακόμα πιο λίγοι θα ντρέπονται που είναι Έλληνες και δεν θα μιλάνε καθόλου την γλώσσα σε λίγο. Δίνουμε βλέπεις το καλό παράδειγμα με την ψήφο μας προς τους ομογενείς μας.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να γράφει και να διβάζει η νεολαία του εξωτερικού. Διότι με τις ευλογίες του "Υπουργείου Παιδείας" θα κλείσουν τα ελληνόφωνα σχολεία στο εξωτερικό!
Προς το παρόν θέλουν να αφήσουν 1 ή 2 σε κάθε χώρα, ίσως λίγα περισσότερα σε κάποιες μεγαλύτερες.
Καταδικάζουν το μέλλον του έθνους γιατι και στην Ελλάδα δεν βλέπω να πηγαίνουν καλύτερα....