Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Συμβουλευτική Επιτροπή» αντί Βουλής θέλουν οι τραπεζίτες!


Yπό συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το άκρως αναμενόμενο, δηλαδή η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του. Δεδομένης και της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ που έχει το 80% των υπουργείων, οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Υπουργοί του ιδίου κόμματος, αλληλοϋποβλέπονται (Παπουτσής vs Xρυσοχοϊδη), ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος έχει συγκρούσεις με το καθ’ύλην αρμόδιο για την Οικονομία Ε.Βενιζέλο, γιατί ο πρώτος θέλει να γλιτώσουν οι τράπεζες την αποκρατικοποίηση και ο δεύτερος θέλει να ακολουθήσει το νόμο, οι του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης) συγκρούονται είτε με τον Χ.Παπουτσή (ο δεύτερος), είτε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα ταξί ο πρώτος και πάει λέγοντας…

Χθες ο Λ.Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρόωρη διάλυση και να επιβιώσει η κυβέρνηση των τραπεζιτών μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI (αυτός είναι και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλωστε), τους ζήτησε «προσήλωση μόνο στα καθήκοντά τους» λες και θα κυβερνήσει κανένα χρόνο η κυβέρνηση.
Και επειδή δεν βλέπουν να συνεχίζουν για πολύ οι «τραπεζίτες» (Λ.Παπαδήμος Γ.Χαρδούβελης κλπ.) προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν: Θα ζητηθεί από τη Βουλή η κατάργηση της διαδικασίας της διπλής ανάγνωσης των νομοσχεδίων και των διπλών σχετικών συνεδριάσεων υπουργικών συμβουλίων και κοινοβουλευτικών επιτροπών!Πρακτικά καταργούν την επεξεργασία των νομοσχεδίων, αφού αυτή γινόταν κυρίως στην δεύτερη ανάγνωση. Δηλαδή καταργούν ένα βασικό συστατικό της κοινοβουλευτικήςδιαδικασίας!
Γιατί; Για να μπορέσουν να ψηφίσουν όσα περισσότερα νομοσχέδια μπορούν στον ελάχιστο χρόνο που έχουν και κυρίως όλα αυτά που αφορούν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, μέσω της δανειακής σύμβασης! Διερωτώνται πολιτικοί παρατηρητές, η περίφημη «Συμβουλευτική Επιτροπή» της δικτατορίας, ποιες περισσότερες αρμοδιότητες είχε από αυτές που θα έχειεφεξής η Βουλή!
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή συζήτηση στη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, όπου ο Παπαδήμος, «επέστησε την προσοχή των υπουργών στην εύρυθμη λειτουργία και την εκτέλεση της αποστολής της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η αποφυγή δημόσιων αντεγκλήσεων και καλλιέργειας κλίματος αντιπαλότητας μεταξύ των υπουργών των διαφορετικών παρατάξεων»!
Ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που γενικά είναι υπέρ των «συνεννοήσεων», σε χθεσινή συνέντευξή του τόνιζε ότι «Μόνο πολύ μικρή απόκλιση από τις 19 Φερβουαρίου μπορεί να υπάρξει σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών».
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και σαφέστερο ότι η απόφαση που οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν λάθος: Οι εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου ήταν η καλύτερη λύση. Την ερχόμενη Κυριακή θα λυνόταν το αδιέξοδο και με νωπή την λαϊκή εντολή θα μπορούσε η χώρα να προχωρήσει μπροστά και η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, απόλυτα νομιμοποιημένη.
ΠΗΓΗ: defencenet