Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συγκεντρώσεις στρατευμάτων στα σύνορα Ιορδανίας - Συρίας


Στρατεύματα «άγνωστης εθνικότητας» έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στο έδαφος της Ιορδανίας κοντά στην πόλη Al-Mafraq η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με τον Σύρο δημοσιογράφο Nizar Nayouf ο οποίος επικαλείται μαρτυρία αξιωματικού του ιορδανικού Στρατού χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του εκατοντάδες στρατιώτες οι οποίοι μιλούν γλώσσες πλην της αραβικής -όπως....
ανέφερε χαρακτηριστικά- παρατηρούνται τις δύο τελευταίες ημέρες να μετακινούνται μεταξύ της Αεροπορικής Βάσης της ιορδανικής Βασιλικής Αεροπορίας King Hussein κοντά στην Al-Mafraq -10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Άλλες δυνάμεις κινούνται σε χωριά που βρίσκονται στη μεθοριακή γραμμή όπως το Albaej -5 χλμ. από τα σύνορα- στην περιοχή γύρω από το φράγμα του Sama As-Sarhan όπως και στα χωριά Zubaydiah και Nahdah δίπλα από τη συνοριακή γραμμή.

Πηγές από το Αμάν που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν για την εγκατάσταση ενός κέντρου διοίκησης του ΝΑΤΟ στο al-Houshah ένα χωριό πλησίον της Al-Mafraq. Επιπρόσθετα άλλες πληροφορίες θέλουν αμερικανικά στρατεύματα τα οποία εγκατέλειψαν το Ιράκ από την βάση Ain al-Assad την περασμένη Τρίτη δεν επέστρεψαν στις ΗΠΑ αλλά κατευθύνθηκαν προς την Ιορδανία.

Υπάλληλος –μηχανικός- της Royal Jordanian Airlines με έδρα το Λονδίνο δήλωσε στον ιστότοπο counterpsyops: «Τουλάχιστον ένα αεροσκάφος της USAF το οποίο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό προσγειώθηκε στην ΑΒ Prince Hassan 100 χλμ. περίπου ανατολικά της πόλης «κλειδί» -όπως αποδεικνύεται- στη συγκέντρωση δυνάμεων Al-Mafraq»

Οι συγκεντρώσεις αυτές των αμερικανικών κατά κάποιες πηγές και αγνώστης εθνικότητας κατά άλλες πηγές έρχεται να προσθέσει ακόμη περισσότερη ένταση στην περιοχή, μετά τα μεθοριακά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Αναμφίβολα η «είσοδος» της Ιορδανίας στην κρίση που έχει δημιουργηθεί περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://antipliroforisi.blogspot.com/2011/12/blog-post_10.html