Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Τηλεόραση από τους πολίτες"


Μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια ξεκίνησε από μια ομάδα νέων παιδιών στην Κρήτη που ξεκίνησαν την "Τηλεόραση από τους πολίτες". Χωρίς χρηματοδότηση, παρά μόνο από το κοινό που τους παρακολουθεί, χωρίς διαφημήσεις και χορηγούς κάνουν ένα εγχείρημα που πιθανόν -αν πετύχει- να αποτελέσει πρότυπο για να πολαπλασιαστούν τέτοιοι διαδικτυακοί τόποι.


Οι ίδιοι μας γράφουν στην ιστοσελίδα τους:

Σας παρουσιάζουμε ένα νέο εγχείρημα στην «τηλεοπτική» κάλυψη των ειδήσεων. Ψάχνουμε άλλους τρόπους και δρόμους για τη δημοσιογραφία. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς διαφημίσεις, χορηγούς και επιδοτήσεις. Μόνο με την οικονομική στήριξη των πολιτών. Αμφισβητώντας τη λογική που ονομάζει «ειδήσεις» μόνο όσα χώρεσαν στα βραδινά δελτία.

Ξεκινάμε από την Κρήτη αλλά δεν μένουμε γεωγραφικά μόνο σε αυτήν. Δίνουμε βήμα στους ανθρώπους, στις ιδέες, στα προβλήματα του νησιού. Το περιβάλλον, τα προβλήματα της γειτονιάς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, οι εργασιακές σχέσεις, οι επιπτώσεις της κρίσης, τα ζητήματα των μεταναστών, μας τραβούν ιδιαιτέρως την προσοχή χωρίς να αποκλείονται και άλλες θεματικές. Νομίζουμε πως η σημερινή υπερπληροφόρηση έχει τα ίδια αποτελέσματα με την απόκρυψη των ειδήσεων. Για αυτό παρουσιάζουμε ένα site που έχει λίγα και (ελπίζουμε) καλά θέματα. Κατά κύριο λόγο με πρωτογενές τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Δεν φτιάχνουμε ένα «portal» που έχει εδώ και τώρα όλες τις ειδήσεις. Δημοσιεύουμε τη δουλειά μας με τον ρυθμό που επιτρέπουν οι δυνατότητες της ομάδας παραγωγής. Ωστόσο, δεν αφορίζουμε την τηλεόραση, αντιθέτως διαλέγουμε και αναδημοσιεύουμε εκπομπές, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές παραγωγές που αναφέρονται στην Κρήτη και συμβάλλουν στην αληθινή ενημέρωση ενώ χαιρόμαστε όταν δικά μας ρεπορτάζ βρίσκουν το δρόμο προς τα τηλεοπτικά κανάλια.



Τηλεόραση από τους Πολίτες - Trailer from politestv on Vimeo.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Αντίγραφον της επιστολής της ευρεθείσης εις την εν Ρώμη βιβλιοθήκη των Λαζαριστών «Ταεζαρίνι» και μεταφρασθείσης εις την Ελληνικήν,εκ του πρωτοτύπου Λατινικού κειμένου.
Η επιστολή αύτη απεστάλη παρά του Πουβλίου Λεοντούλου, χρηματίσαντος Διοικητού της Ιουδαίας,πρό του Ποντίου Πιλάτου,απευθύνεται δε προς τον τότε Αυτοκράτορα της Ρώμης Τιβέριο και αφορά τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν:

«Μεγαλειώτατε,»
«Ηκουσα , ω Καίσαρ, ότι επιθυμείς να μάθεις ότι σοι γράφω νύν, περί ανθρώπου τινός, λίαν εναρέτου , καλουμένου Ιησού Χριστού, ον ο λαός θεωρεί Προφήτην οι δε μαθηταί του Θεόν, λέγοντες ότι είναι Υιός του Θεού,του Δημιουργού του ουρανού και της γης και παντός ότι εν αυτή ευρίσκεται και υπάρχει.
Τη αλήθεια ω Καίσαρ, ακούονται καθ' εκάστην θαυμάσια πράγματα περί του ανθρώπου αυτού.
Ανεγείρει νεκρούς και ιατρεύει ασθενείς δια μιάς λέξεως. Είναι ανήρ αναστήματος μετρίου, καλός την όψιν και μεγαλοπρέπεια περιβεβλημένος, ιδίως κατά το πρόσωπον, ούτως ώστε όσοι τον ατενίζουν , αναγκάζονται να αγαπώσι και να φοβούνται αυτόν.
'Εχει την κόμη εξικνουμένην μέχρι των ώμων.Μέχρι μεν των ώτων χρώματος καρύου, εκείθεν δε μέχρι των ωμοπλατών γενομένην γαιόχρουν αλλά μάλλον στιλπνήν, διχάζεται δε αυτή εν τω μέσω άνωθεν, κατά το σύστημα των Ναζωραίων.
Το μέτωπον του είναι λείον και γαλήνιον, το πρόσωπόν του άνευ ρυτίδος ή κηλίδος .Η ρίς και τα χείλη του κανονικότατα. Το γένειόν του είναι πυκνό, και του αυτού χρώματος της κώμης, δέν είναι δε μακρόν και διχάζεται εις το μέσον. Το βλέμμα αυτού είναι σοβαρόν και εμποιούν φόβον, έχει δε δύναμιν ηλιακής ακτίνος.
Ουδείς δύναται να ίδει αυτόν ατενώς. Όταν επιτιμά εμποιεί φόβον, όταν δε ποιεί τούτο κλαίει. Είναι αξιαγάπητος και χαρίεις μετά σοβαρότητος.
Λέγουσι ότι ουδέποτε ώφθη γελών, αλλά πλειστάκις κλαίων. Έχει ωραίας τας χείρας και τους βραχίονας και εν τη συνομιλία ευαρεστεί πάντας.
Δυσκόλως μεν εμφανίζεται,αλλ’ όταν εμφανιστεί που, φέρεται μετριοφρόνως και έχει ωραιότατον παράστημα του κόσμου. Είναι ωραίος ως η μητέρα του , ήτις εστίν η ωραιοτέρα γυνή απ’όσαι ποτέ εθεάθησαν εις τα μέρη ταύτα.
Εάν όμως η Μεγαλειότης σας , ω Καίσαρ , ποθεί να ίδη αυτόν , ως μοι έγραφες άλλοτε, γνώρισον μοι τούτο,ίνα αποστείλω σοι αυτόν πάραυτα.
Πάντες εν τη Ιερουσαλήμ θαυμάζουσι την σοφία του, καίτοι ουδέποτε εσπούδασε τι, είναι κάτοχος πάσης επιστήμης .
Περιπατεί ανυπόδητος και ασκεπής την κεφαλήν. Πολλοί βλέποντες αυτόν γελώσιν, αλλά όταν ευρίσκονται ενώπιον αυτού τρέμουσι και θαυμάζουσι αυτόν. Λέγουσι, ότι ουδέποτε άνθρωπος ως αυτός ενεφανίσθει εις τα μέρη ταύτα. Τη αληθεία ως μοι λέγουσι οι Εβραίοι, ουδέποτε εδόθησαν συμβουλαί, ουδέποτε εκυρήχθη διδασκαλία ως η διδασκαλία αυτού, πολλοί δε των Ιουδαίων θεωρούσιν αυτόν Θεόν. Άλλοι πάλιν μοι λέγουσιν, ότι είναι εχθρός της Μεγαλειότητος σας, ω Καίσαρ, πολλαχώς με παρενοχλούσιν οι μοχθηροί αυτοί Εβραίοι .
Λέγεται , ότι αυτός ουδέποτε δυσαρέστησε τινά, αλλ’ ότι μάλλον εποίησε το αγαθόν. Όλοι όσοι γνωρίζουσιν αυτόν λέγουσι ότι ευηργετήθησαν παρ' αυτού.
Εν τούτοις, ω Kαiσαρ,είμαι πρόθυμος να υπακούσω εις την Μεγαλειότητά σας και ότι διατάξεις θέλει εκτελεστεί».

Εν Ιερουσαλήμ Ινδικτιώνος 7, Σελήνη 11
Της Σης Μεγαλειότητας πιστότατος και ευπειθέστατος
ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΟΝΤΟΥΛΟΣ
Κυβερνήτης της Ιουδαίας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ