Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δηλητηριάζονται όσοι τρώνε ψάρια από τον ποταμό Καλαμά!


Τα νερά του είναι μολυσμένα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών ‘’ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ’’
Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση του ποταμού Καλαμά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη ‘’ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ’’ π. Γεώργιος Τζώρτζης. Καταγγέλλονται δηλητηριάσεις ατόμων από ψάρια του Καλαμά, αλλά........

και δερματικές μολύνσεις. Ο παπα Γιώργης επισημαίνει:
"Είχα συζήτηση με μια οικογένεια ξένων τουριστών, που είχε κατασκηνώσει στη θέση "Μηλιές", κοντά στη Βροσίνα Ιωαννίνων, και με ρώταγαν γιατί βρωμάει η λάσπη από τις όχθες του ποταμού. Τους εξήγησα τι περίπου συμβαίνει και εξοργίστηκαν τόσο πολύ για την ανευθυνότητα του κράτους που δεν προστατεύουν τον αγνό πολίτη με μια πινακίδα τουλάχιστον, και μου έδειχναν συνέχεια τα παιδιά τους λέγοντάς μου "αυτά τι φταίνε;" πράγμα που με έκανε να δακρύσω από ντροπή χωρίς να φταίω άμεσα". Και προσθέτει: "Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα Ιωάννινα με τις ανεξέλεγκτες απορροές και τις παράνομες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που υπάρχουν ένθεν και ένθεν της τάφρου της Λαψίστας. Διαπιστώσαμε σε επισκέψεις που κάναμε στην περιοχή εξωφρενικά πράγματα, όπως νεκρές αγελάδες μόλις έξι μέτρα από την τάφρο, κοπριά από βουστάσια συσσωρευμένη σε παρατάφρους, που με την πρώτη βροχή καταλήγουν μέσω της τάφρου στον Καλαμά, σωλήνες που απορρέουν ανεπεξέργαστα φτερά και αίματα από κοτόπουλα, καθώς και κουτσουλιές από ορνιθοτροφεία".


www.katoci.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ,μην μπαίνετε έχει ιούς.
http://lnfaw.blogspot.com/2011/12/blog-post_08.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλαμάς πάντα ήταν ποταμός ρίψης αποβλήτων από παρατρεχάμενες μονάδες διαφόρων παραγωγικών έργων

Πάντα οι κάτοικοι φώναζαν για την προστασία του Καλαμά.

Και πάντα δυστυχώς κάποιοι επιμελώς κώφευαν .

Ο ευκαιριακός πλουτισμός συνάμα με την αξιοποίηση γνωστών πολιτικών καρχαριών ( όχι αφιλοκερδώς ) έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο .

Ένας ποταμός που κάποτε έβραζε από ζωή με τα γάργαρα νερά του της νοστιμότατες καραβίδες του, την άγρια πέστροφα του έμεινε εκεί να τους θυμίζει

<< κοιτάξτε πως ήμουνα και πως με καταντήσατε >> .

Στον τόπο αυτόν οι γέροι σοφοί και μια λαική παροιμία λέει :

" στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα "

Θυμίζει ΕΛΛΑΔΑ, πανώρια με την εννιάριγη σημαία , που οι περισπούδαστοι πολιτικάντηδες την κατάντησαν σαν και του λόγου τους .


Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν