Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στο θυσιαστήριο


Στο θυσιαστήριοΕίναι καθαρό ότι η κρίση αυτή -που είναι βαθιά συστημική- εκδηλώνεται έντονα με τρεις τρόπους.

1. Κρατικά χρέη και κρίση δανεισμού,

2.Κρίση τραπεζικού συστήματος,

3. Βαθιά ύφεση.


Τι από όλα αυτά αντιμετωπίζει άραγε η «μακροπροθεσμου» ορίζοντα απόφαση της τελευταίας συνόδου που θα ήταν τάχα η τελική-τελική λύση;
Απλά τίποτα.
Ο στόχος λένε είναι να καθησυχάσουν τις αγορές. Το πόσο θα τις καθησυχάσουν θα το δούμε αν όχι από αύριο πρωί, σίγουρα στις επόμενες μέρες όταν τελειώσουν τα πρώτα πυρομαχικά της δήθεν ρευστότητας(των παραγώγων) και ξαναμπούμε στα σκοτάδια της ανησυχίας.

Με πολύ λίγα λόγια η «Δημοσιονομική ένωση» που αποφασίστηκε, ή αλλιώς ο όρκος ότι δεν θα επιτρεψουν ελλείμματα, σημαίνει γρήγορη εξόντωση του κοινωνικού κράτους σε όλη την Ευρώπη και ταπείνωση της εργασίας όσο δε γίνεται προκειμένου να ισοσκελιστούν οι κρατικοί προυπολογισμοί. Σκέφτηκαν δηλαδή ότι είναι μια καλή ευκαιρία εκβιάζοντας τους πάντες να τελειώνουν με τα αγκάθια τόσων δεκαετιών.

Οταν καθαρίσουν με αυτά θα σκεφτούν τι θα κάνουν και με την κυρίως κρίση από καλύτερη για τα αφεντικά τους θέση, προχωρώντας και σε έκδοση ευρωομολόγων αλλά και σε όποια άλλη τεχνική λύση χρειαστεί. Αρκεί να έχουν εκβιαστικά την εξουσία στα χέρια τους και τους εργαζόμενους στο βούρκο της ανέχειας και της απελπισίας.

Για την ώρα, κι ενω τα προβλήματα τρέχουν σχεδόν ανεξέλεγκτα σε όλα τα επίπεδα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες κρίσεις πανικού, η Ευρώπη των 26 κοιτάζει αλλού. Εκεί που έχει πάρει εντολή να κοιτάζει.

Στο να μετατραπούν οι λαοί και οι εργαζόμενοι από ανθρωποι σε περιουσιακό στοιχείο και ιδιοκτησία που μάλιστα θα έχουν την εξής παράξενη ιδιότητα: Οσο πιο φθηνοί τόσο πιο πολύτιμοι!

Το σύστημα φαίνεται να είναι σε τετοιο τραγικό αδιέξοδο που μάλλον έχει αποφασισει να επιστρέψει στη φεουδαρχία κι από εκεί να κινήσει και πάλι για νεες μέρες δόξας ξαναμπαίνοντας στον καπιταλισμό!
Αλλιώς απειλεί να πεσει… πάνω μας και να μας πλακώσει…

Και οι λαοί αντί να κάνουμε 2 βήματα πιο πέρα και να σκαψουμε έναν ωραίο και βαθύ λάκο, σηκώνουμε φοβισμένοι τα χέρια και δηλώνουμε στους δημοσκόπους αποφασισμένοι να κρατήσουμε αυτό το ερείπιο όρθιο πάση θυσία. Για πόσο άραγε;

ΠΗΓΗ:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γκρεμίστε τους το σύστημα, μην το ταΐζετε με χρήμα όσο μπορείτε. Είναι τόσο σαθρό το κατασκεύασμά τους που θα πέσει σε λίγες ημέρες. Πρέπει να τους πολεμήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα...με το χρήμα και την ΜΗ καταβολή του...
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΡΦΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα - Νόρα Κατσέλη - Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Βουλευτές ΝΔ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, 'Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Ανώνυμος είπε...

117 ρεμαλια ζητουν αναδρομικα την ωρα που κοβεται το εφαπαξ.τα επιδοματα.η μανα που αυτοκτονει με το παιδι της,η πληρωμη για το καθε χαρατσι.ο αστεγος που δεν εχει που να κοιμηθει,ο φτωχος που εχει κομμενο το ρευμα.τα παιδια που λιποθυμουν απο την πεινα,ως ποτε ελληνες θα ταπεινωθουμε και αλλο δεν αντεχω αισχος η λυση δεν ειναι να τους σκοτωσουμε γιατι παραδεισο δεν βλεπουμε πρεπει ολοι να παρακαλεσουμε τον θεος μας να μας σωσει απο τα δεινα που ερχονται θελουν να μας γονατισουν για να τσιπαριστουμε.καντε υπομονη και προσευχη μην λυγιζεται,ολοι μαζι απο τα βαθη της ψυχης μας σωσον κυριε τον λαο σου/ταις πρεσβειες της θεοτοκου σωσον ημας,κουραγιο παλι νικητες θα ειμαστε

Ανώνυμος είπε...

διαδωστε τους να τους κραξουν στους νομους τους δαιλακη δεν θα σε δω στην δραμα που θα παει