Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΦΩΤΟ: Πέταξαν από τον χάρτη της Ευρώπης τα ελληνικά νησιά!


ΦΩΤΟ: Πέταξαν από τον χάρτη της Ευρώπης τα ελληνικά νησιά!
Απουσιάζουν τα ελληνικά νησιά από τον χάρτη που περιλαμβάνει η νέα έκδοση του ημερολογίου που επιμελήθηκε και κυκλοφόρησε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για το έτος 2012.
Στην εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου του ημερολογίου υπάρχει η απεικόνιση του χάρτη της ....
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε χώρα δηλώνεται από τα αρχικά της ονομασίας της και από τα σύνορα που την περιβάλλουν. Στον χάρτη δεν συμπεριλήφθηκαν τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Εμφανίζονται μόνο η Κρήτη και η Κεφαλλονιά.
Το θέμα αναδεικνύει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εξωτερικών ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου. Μεταξύ άλλων ο κ. Καράγολου τονίζει ότι: «η παράληψη αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί στην αφαιρετική αισθητική της εν λόγω χαρτογράφησης, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στερείται της απόδοσης και απεικόνισης των νήσων της και κατ’ επέκταση υπόκειται σε παραποίηση των εθνικών της συνόρων».
Ο κ. Καράογλου διερωτάται αν έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών για την παραποίηση του ευρωπαϊκού χάρτη και σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα νησιά των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χαρτογραφηθεί κανονικά και απεικονίζονται στον χάρτη. Το ημερολόγιο που αποτελεί δωρεάν έκδοση και προσφορά της ΕΟΚΕ έχει ήδη κυκλοφορήσει και αποσταλεί προς τα μέλη της και άλλους  φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
europi
ΠΗΓΗ: thestival.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλι καλα που εχουν την Κρητη και την Κυπρο να λεμε καλυτερα!!!! Σε λιγο καιρο θα λειπει και η Μακεδονια μας απο τετοιους χαρτες..

Astylogos είπε...

Σε λίγο θα μας βγάλουν και από το χάρτη της Ευρώπης. Η κατάσταση είναι δραματική και δεν μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

http://astylogia.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ Ε.Ε,ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΑΣ.ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ,ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Μ ΕΣΑΣ.ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ,ΜΑΣ ΠΡΙΞΑΤΕ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ.ΜΑΛΑΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Aftes tis sklires lexeis hreiazontai oi voreioevropaioi giati einai thianoitika katoteroi apo tous Ellines sta panta kai tolmoun na miloun kata ton Ellinon. Oso gia ti zileia tous then legetai. Ezisa stin voreia evropi kai ta xero.Einai kinita robot pou tron oti tous serviroun. Tosa xeroun tosa len. I nea taxi pragmaton tous ehei apovlakosei kai then katalavainoun oti oi kivrniseis tous tous thoulevoun. Iparhoun merikoi pou xeroun ti ginetai, alla einai toso ligoi pou an then akolouthisoun to thireio tha hathoun.Tha katigorithoun gia kati pou then ekanan kai tha exafanistoun. Afta kanei i nea taxi pragmaton se osous then ipakoun tous nomous tis.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα υπάρξει ούτε η παραμικρά αντίδραση. Γιατί πολεμούμαστε κυρίως εκ των έσω...Μόνη καταφυγή μας ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Αυτός ματαιώνει τα κακόβουλα σχέδια αιώνες τώρα. Εκτός κι αν για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο πρέπει να περάσουμε και άλλη άλωση.

Ανώνυμος είπε...

ολη την ομορφια ο θεος την εδωσε στην ελλαδα μας.Ωραια φωτο ναναι η Σαντορινη?ναι?ου?

Ανώνυμος είπε...

Ν'αμουν λεει στο νησι νακουγα και καζαντιδη

Ανώνυμος είπε...

Αν κανεις τα γραμματα αριθμους εχεις φτασει οδυσσεα στην ιθακη ολα τωρα ειναι πιο ευκολα ετσι θα ενημερωσεις και την αλικη αφου της συστηθεις για να γνωριζει οτι εχει ενα φιλο εδω θαμαι γιατι εμεινα πισω στην ενημερωση θα περιμενω να φτασεις οταν φτασεις στειλε μου μηνυμα.