Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Που πήγαν τα λεφτά;


Γνωρίζετε ότι το δημόσιο χρέος της χώρας κατά το 1974 έφθανε μόλις στο 22,5% του ΑΕΠ; Πώς έφθασε στο 111,0% του ΑΕΠ μέχρι το 1993; Και πώς εκτοξεύθηκε στα σημερινά δυσθεώρητα ύψη του 162% του ΑΕΠ;
Πού πήγαν τα λεφτά; Γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα; Ποιά ήταν τα λάθη που έγιναν;

Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία θα επιχειρηθεί να δοθεί απάντηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, από τις 6:00 μμ έως τις 8:00 μμ, στην αίθουσα Ερατώ Α’ του ξενοδοχείου Hilton.
Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τον οικονομολόγο κ. Γιάννη Σιάτρα, Πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί επί μακρόν με την ιστορία της ελληνικής οικονομίας και την ιστορία του ελληνικού χρέους.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της χρηματοοοικονομικής έκθεσης «Money Show 2011″. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που πηγαν τα λεφτα;
Στην Ελβετια σε ραβδους χρυσου.

Ανώνυμος είπε...

http://lnfaw.blogspot.com/2011/12/skype-wi-fi-access-iphone.html

Πελασγός είπε...

Έλα ντέ...Ποιόν να πρωτορωτήσουμε..Τα βασικά τα ξέρουμε.όποιος θέλει προχωράει και σε περισσότερη α-λήθεια.Μπλόγκ για λίγους http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
Για τον Κουτρουμάνη...

Κλήθηκα σήμερα από την διοίκηση της εταιρείας που εργάζομαι να υπογράψω ειδική επιχειρησιακή σύμβαση. Το αφεντικό αποφάσισε 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα να μας βάλλει να υπογράψουμε ότι αποδεχόμαστε καθαρό μισθό 620 ευρώ, μείωση στα δώρα μας κατά 50% και ότι δεν θα πληρωνόμαστε για υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, «λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της χώρας». Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει αυτό; Μα φυσικά ο Υπουργός Εργασίας «κύριος» Κουτρουμάνης, με το άρθρο 37 του Πολυνομοσχεδίου του Οκτώβρη. Ο εργατοπατέρας, πρώην συνδικαλιστής, που το μόνο που τον ένοιαζε είναι να γίνει υπουργός, ακόμα και αν είναι ανίκανος να κάτσει σε αυτή την καρέκλα. Και πώς να είναι ικανός άλλωστε την στιγμή που δεν ήταν ικανός ούτε το πανεπιστήμιο να τελειώσει. Ναι, ο Υπουργός Εργασίας της Ελλάδας είναι αιώνιος φοιτητής!

Από την άλλη τι ξέρει αυτός από δουλειά στον ιδιωτικό τομέα; Δημόσιος Υπάλληλος ήταν (ένας Θεός ξέρει με τι ρουσφέτι μπήκε κι εκεί). Τι ξέρει από υπερωρίες; Ούτε καν το κανονικό ωράριο δεν δούλευε. Τι ξέρει από οικονομική στενότητα; Να μην ξαναλέμε τι τρώγανε συνδικαλιστές σαν τον Κουτρουμάνη. Έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιοι ήταν αυτοί που έσπευσαν να σφάξουν τους μισθούς μετά την ψήφιση του άρθρου 37. Τράπεζες, μεγάλοι όμιλοι των media, μεγαλοεπιχειρήσεις. Όχι τίποτα μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρησή τους, αλλά «κολοσσοί» της επιχειρηματικής ζωής, που επί χρόνια μας παρουσιάζονται ως πρωτοπόροι και επιτυχημένοι. Και επειδή θεωρώ πλέον ότι και τα βλίτα έχουν καταλάβει ότι δεν ζήτησε καμία τρόικα την επιβολή του άρθρου 37 (άσχετα με τις μπούρδες που αράδιαζε Κουτρουμάνης και Βενιζέλος τότε), καταλαβαίνουμε ποιοι το ζήτησαν! Και για όσους διαβάζουν έκπληκτοι αυτό το τελευταίο να θυμίσω ότι το νομοσχέδιο ψηφιζόταν απόγευμα και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η τρόικα είχε δημοσιεύσει την έκθεσή της γράφοντας ότι θα δοθεί κανονικά η 6η δόση. Μέρες πριν ο κος Ματίας Μόρς, της τρόικα, είχε δηλώσει ότι δεν ζήτησαν το άρθρο 37. Και η Υπουργάρα Εργασίας μας έλεγε ότι τον ανάγκασαν οι δανειστές μας….Κανένας δεν τον ανάγκασε, μίλησε με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και τους εκδότες, και ξεπουλήθηκε. Δεν ξέρω τι του προσέφεραν σε αντάλλαγμα για να δείξει περίτρανα πόσο πουλημένος είναι, αλλά ελπίζω να μην του «πούλησαν» στήριξη για μελλοντικές εκλογές. Γιατί και ο Θεός ο ίδιος να τον στηρίζει, βουλευτής στην Β’ Αθηνών δεν ξαναβγαίνει! Μην ξεχνάς δωσίλογε ότι σε αυτήν την περιφέρεια ανήκουν οι φτωχότεροι δήμοι της Αττικής. Εδώ ζούνε όλοι αυτοί που τους ρήμαξες την ζωή για να το παίζεις εξουσία! Ακόμα και αυτοί που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, πιο εύκολα θα σου ρίξουν ροχάλα παρά ψήφο.

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Kαλα τα λες 2.29! Η καταρρευση της χωρας εχει προδοτες απο μεσα, τους πολιτικαντηδες της δεκαρας και της ρεμουλας.