Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!


Διαβάζουμε στο Βήμα...

Κελιά κρατουμένων, στα οποία στριμώχνονται 30 και πλέον πρόσφυγες, έλλειψη ζεστού νερού, θέρμανσης και στρωμάτων, πλημμελής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και, ενίοτε, βάναυση και ταπεινωτική μεταχείριση των εγκλείστων από τους αστυνομικούς.
Αυτά και πολλά άλλα αναφέρονται σε έκθεση για την κατάσταση στην περιοχή του Έβρου, που πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Πέμπτη το βράδυ στη γερμανική Βουλή.


Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη» και υπογράφεται από όλα τα γερμανικά κόμματα, με εξαίρεση την Αριστερά (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Ελεύθερους Δημοκράτες και Πράσινοι) παρουσιάστηκε ήδη χθες σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.
Σε αυτήν συνοψίζονται οι εντυπώσεις, που αποκόμισε μια αντιπροσωπεία βουλευτών κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2011. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το στρατόπεδο υποδοχής μεταναστών στο Φυλάκιο και τον αστυνομικό σταθμό Τυχερό στην περιοχή του Έβρου.

Ταυτόχρονα διατυπώνεται σειρά αιτημάτων τόσο προς τη γερμανική, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων.

«Ήταν πραγματικό σοκ» δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Στέφαν Μάγιερ. «Πριν από το ταξίδι δεν φανταζόμουν ότι μπορούν να υπάρχουν τέτοιες φρικτές συνθήκες κράτησης σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δη σε εκείνη που γέννησε τη δημοκρατία και το άσυλο».

Εξίσου σοκαριστικό, πρόσθεσε, είναι και το γεγονός, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη αίτηση για να πάρει τα 223 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται για τέτοιες περιπτώσεις από το ευρωπαϊκό ταμείο προσφύγων. «Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Παπουτσής μας είπε, ότι ντρέπεται για την υπάρχουσα κατάσταση» πρόσθεσε. «Αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να γίνει αμέσως κάτι για να αλλάξουν οι φρικτές συνθήκες στα κέντρα υποδοχής».

Οι τέσσερις βουλευτές παραδέχθηκαν ότι η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα - ιδίως σήμερα υπό τις συνθήκες της κρίσης χρέους. «Από τους 400000 και πάνω πρόσφυγες, που διεισδύουν παράνομα ετησίως στην Ευρώπη, το 90% έρχονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και από αυτούς πάλι το 90% στην περιοχή του Έβρου» είπε ο κ.Μάγιερ.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την όχι σπάνια κτηνώδη μεταχείριση των προσφύγων. «Παρά τις δυσκολίες, οι ελληνικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να τηρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε. Πόσω μάλλον, που η τρόικα έχει εξαιρέσει ρητώς τις περικοπές από τα κονδύλια για τους πρόσφυγες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα (όπως διαβεβαιώνουν οι «Γιατροί χωρίς σύνορα») υπάρχουν αρκετά καταλύματα για μια πιο άνετη στέγαση των προσφύγων.

Η έκθεση κάνει ειδική αναφορά στο νόμο 3386/2005, ο οποίος επιτρέπει τη σύλληψη ατόμων, είτε για να διευκολυνθεί η απέλασή τους, είτε για το χρονικό διάστημα εωσότου εξετασθεί το αίτημα ασύλου τους.

Όμως, η εφαρμογή του νόμου είναι κάθε άλλο παρά σύννομη. «Το Ευρωπαϊκό Ανώτατο Δικαστήριο για Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει καταδικάσει μόνο το 2011 τρεις φορές την Ελλάδα λόγω της αιτιολογίας για την κράτηση και λόγω των συνθηκών κράτησης» αναφέρεται σε αυτήν.

Οι τέσσερις βουλευτές τόνισαν ότι με τη συνέντευξή τους επιδιώκουν την κινητοποίηση της γερμανικής κοινής γνώμης, ώστε να αυξηθεί η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα. Ταυτόχρονα συνεχίζουν τις απευθείας κρούσεις προς την Αθήνα. «Χθες, σε συνάντηση μας με τον έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο, του μιλήσαμε έξω από τα δόντια» είπε ο κ.Μάγιερ.

Επιπλέον ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να συνεχίσει και το 2012 τη διακοπή της επαναπροώθησης προσφύγων προς την Ελλάδα (λόγω των καταστροφικών συνθηκών που τους περιμένουν), οι οποίοι μπήκαν αρχικά σε ελληνικό έδαφος, κατόρθωσαν όμως ύστερα να διαφύγουν στη Γερμανία, και να απαιτήσει από την Αθήνα, να προβαίνει σε κράτηση ατόμων, που κάνουν αίτηση ασύλου, «μόνο αν αυτό είναι συμβατό με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Από την έκθεση δεν λείπει βέβαια η υποκρισία. Οι βουλευτές τονίζουν την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη οικονομική και τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, δεν κάνουν όμως κουβέντα για το «πάπλωμα»: Ότι το πρόβλημα θα εκτονωνόταν αυτοστιγμεί, αν καταργούταν η Συνθήκη Δουβλίνο 2.

Η Συνθήκη αυτή καθορίζει, ότι οι πρόσφυγες πρέπει να παραμένουν στα κράτη, στα οποία πρωτοεισήλθαν. Η Γερμανία και οι περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης είναι κατηγορηματικά εναντίον της κατάργησης, ή κάποιας ουσιώδους αλλαγής της - κάτι που καταδικάζει χώρες σαν την Ελλάδα, να φέρουν στο διηνεκές το τεράστιο βάρος του προσφυγικού κύματος.

Επόμενο έτσι, η έκθεση να θεωρεί λογική την ενίσχυση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex στην Ελλάδα, να μην κάνει όμως νύξη για το νέο μεγάλο ευρωπαϊκό σκάνδαλο: Την ανέγερση του φράχτη στον Έβρο - του νέου «τείχους του αίσχους», όπως τον αποκάλεσε εφημερίδα - που χρηματοδοτείται μάλιστα με κοινοτικά κονδύλια.

Η έλλειψη αυτή κάνει σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστη την έκθεση των βουλευτών. Αυτό δεν απαλλάσσει ωστόσο την ελληνική κυβέρνηση από την υποχρέωση να προβεί αμέσως σε βελτίωση των συνθηκών παραμονής των προσφύγων στην Ελλάδα - όχι μόνο επειδή αυτό της το επιτάσσουν οι διεθνείς συνθήκες, αλλά και για να σώσει τη δική της αξιοπρέπεια.

- Γιατί δεν τους παίρνει αμανάτι η... φιλάνθρωπη και γεμάτη συμπόνοια Γερμανία; Άλλωστε, δικοί της σύμμαχοι είναι ιστορικά, ή αυτό το ξεχνάνε οι λουκανοφάγοι;
πηγη

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eάν αυτοί έχουν καλύτερες συνθήκες ,να τους πάρουν να τους φιλοξενήσουν.
Και δεν τους είπε κανείς ότι και οι ελληνες έγκλειστοι τις ίδιες συνθήκες βιώνουν;

Ανώνυμος είπε...

Καλά μας κάνουν αφού δεν τους καταγγέλουμε εμείς (όπως δικός τους άν θυμάμαι καλά δημοσιογράφος πρότεινε) για κακομεταχείριση "δανειζομένων"....που μας εξωθούν στα έσχατα σημεία για να κερδοφορεί ασύστολα η χώρα τους..έτσι όμως είναι..η ατιμωρησία αυτά τα αποτελέσματα έχει..να μας καταγγέλει η άμεμπτη Γερμανία που γραφοσβήνει τα χρέη της κατα όπως την βολεύει,"ξεχνά" να αποπληρώσει τις αποζημιώσεις τις και απαιτεί και απο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα τώρα ποιός μιλάει! Απίστευτο θράσος οι ούνοι!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί επιτέλους μας κρίνουν ;

Αυτοί που στηρίζουν με κρατικές δαπάνες πραγματικά φασιστικές αυτόνομες ομάδες ;


Αυτοί που απειλούσαν την ΕΛΛΑΔΑ , να δεχτεί πίσω τους λαθρομετανάστες που εισήλθαν στο έδαφος της Γερμανίας , αφού πρώτα εισήλθαν στην ΕΛΛΑΔΑ λες και είναι παράγωγο προιόν της ΕΛΛΑΔΑΣ λες και είναι Κρητικές ντομάτες , φασολάκια Λάρισας , και καπνός Αμφιλοχίας ;


Ας μας εξηγήσουν, αυτοί που μας κατηγορούν πως θα εμπεδώσουν το αίσθημα της φιλαλήθειας, με την αποδοχή των εμπράγματων αποζημιώσεων έναντι της ΕΛΛΑΔΑΣ και μετά να μας γίνουν οι επικριτές μας .


Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ (ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΟΥΣ) ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕ ΖΑΚΟΥΖΙ, ΜΑΣΑΖ ΚΑΙ ΣΑΟΥΝΑ....
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΦΑΓΗΤΟ,ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΧΡΕΙΟΙ.
ΑΜΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

maria είπε...

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ,ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΟΥΣΒΙΤΣ,ΜΠΙΓΚΕΡΝΑΟΥ,ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ..
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

8:34ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Ε ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ

ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΧΑΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ. ΚΙ'ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ... ΠΑΝΤΟΥ. ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΧΩΡΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ..ΟΥΣΤ ΡΕ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

http://autonomoradio.blogspot.com/

ΦΙΛΗ είπε...

Με καλύψατε...
Μάλλον κάποιος μας κάνει πλάκα.
Εεε;
Το βρήκα;
Δεν μπορεί,το βρήκα.

Ανώνυμος είπε...

Ο πουστάκος με την μπανάνα τι είναι ρε παιδιά?

Ανώνυμος είπε...

8:58 μ.μ. κάνω αναζήτηση εδώ και τόσο καιρό για να μπορέσω να ξεμπροστιάσω την αλήθεια και με υποτίμησες .
αυτό το έργο έχω καιρό που το κάνω έπρεπε να με αφήσεις να τους κάνω ρεζίλι αχ γιατί δεν με άφησες;
τους μάζεψα όλους μαζί εδώ και τόσο καιρό έναν-εναν και εκεί που ήταν να βάλω το δάχτυλο στο μέλι ...
εδώ δεν έχει σφραγίδα ή όνομα εσύ γνωρίζεις αφού σου έχω αφήσει αρκετά σημάδια για να με ακολουθήσεις .ξέρω ότι με εκτιμάς όπως και εγώ είσαι πονηρή σαν αλεπού το'χω ξαναπεί έπρεπε να με αφήσεις να αποτελειώσω το έργο μου .η φιλία μας δεν χαλάει ας μην απατάσαι από την ψεύτικη υποχώρηση .

Ανώνυμος είπε...

TΙ μπανανες και πρασινα αλογα? θελω να σου πω πολλα!!!ξερεις ονομα επιθετο υπαρχει το φμπ περασε μια βολτα απ τα ιδια μερη θα δεις καινουργια πραγματα ομορφα νησια αλλα εξω απ την πορτα θα βρεις γραμματα ομορφα παλια τραγουδια τονομα μου ειναι μπροστα λιγο μπρος λιγο πισω θα φτασεις δεν κοιμαμαι το ξερεις αντεχω αν και τρεχω πολλες ωρες απλα περασες απο διπλα μου και δεν με γνωρισες ελα στη θεση μου αν προσεχες οταν μιλουσα ενταξει ξεχνα τα παλια αλλαξε κοστουμι φορα εκεινο που φορουσες στη επαιτιο στο Σπυρο Και ασε τον πολεμο πια ο χρονος ειναι λιγος

Ανώνυμος είπε...

Εμείς φταίμε..
Ας τους βγάζουμε βίζα και δωρεάν εισιτήρια να τους στέλνουμε στον κύριο με τη μπανάνα
Α σιχτίρ