Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Οι Έλληνες έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία»


«Οι Έλληνες έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία»Η Bild φτιάχνει κλίμα λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα σχολιάζει με έντονα καταγγελτικό τόνο το σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild με άρθρο που τιτλοφορείται «Οι Έλληνες έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία», επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα... σύρραξης, λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης για το μέλλον της ευρωζώνης Συνόδου Κορυφής.


«Είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμου, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να την απολαύσει», γράφει η Bild. «Ενώ πλησιάζει η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, έρχονται στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά οι πρόσφατες ειδήσεις από την υπερχρεωμένη χώρα του. Και οι διαπραγματεύσεις με αυτά τα δεδομένα δε θα είναι καθόλου εύκολες», συνεχίζει το άρθρο.

Στη συνέχεια αναφέρονται στοιχεία - χωρίς να αναφέρεται και η πηγή τους- σύμφωνα με τα οποία «η εκροή των ελληνικών κεφαλαίων μόνο για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο άγγιξε τα 14 δισ. ευρώ, με το φαινόμενο να παίρνει όλο και πιο παράλογα χαρακτηριστικά».

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι παρακάτω περιπτώσεις:

• 18 Έλληνες που είναι δηλωμένοι σαν άνεργοι, έχουν κάνει εμβάσματα στο εξωτερικό περισσότερα από 50 εκ. ευρώ. Θα διαφηνιστεί τώτα από που προέρχονται τα χρήματα

• Μια μικρή επιχείρηση στην ελληνική επαρχία, η οποία φέρεται ότι έβγαλε μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον περασμένο χρόνο, έχει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικό λογαριασμό.

• Αρκετές χιλιάδες Έλληνες πρέπει επί του παρόντος να εξακριβωθεί εάν είναι τυφλοί. Στα νοσοκομεία της Ελλάδας θα διενεργηθούν οι επανεξετάσεις από αρμόδιες επιτροπές, αφού φέρονται να έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για να παίρνουν τη σύνταξη αναπηρίας.

• Στις ελληνικές εφημερίδες έχει κυκλοφορήσει έκθεση σχετικά με την υποψία ότι οι βουλευτές έχουν βάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

• Έντεκα Έλληνες συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, επειδή δε θέλησαν να πληρώσουν κανένα φόρο. Μεταξύ αυτών και πολύ γνωστός Έλληνας σχεδιαστής μόδας, ο οποίος φέρεται να είχε οφειλές εκατομμυρίων προς το ελληνικό δημόσιο. Μια μέρα αργότερα, όλοι τους έκανα βόλτες ελεύθεροι.

«Αλλά δεν είναι μόνο φυγή κεφαλαίων και η διαφθορά στην Ελλάδα, για τα οποία πρέπει να ανησυχούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Μια έκθεση του ΟΟΣΑ έρχεται να απαριθμήσει τις καταστροφικές συνέπειες της... μη λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου. Η μόνη αχτίδα ελπίδας: Χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τον προϋπολογισμό λιτότητας για το 2012 με ευρύτατη πλειοψηφία», καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.

πηγη