Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ζήτω ο στρατός!


Είμαι άνεργος εδώ και 7 μήνες περίπου και μετά τον βομβαρδισμό τελών, φορολογικών επιβαρύνσεων και κάθε είδους εισπρακτικών μέτρων που καλούμαστε να καταβάλλουμε σ’ αυτό το κάθε άλλο παρά...

οργανωμένο κράτος κι ενώ πλέον δεν μπορώ, τόσο εγώ, αλλά και αμέτρητοι άλλοι γνωστοί, αλλά και άγνωστοι, να ελέγξουν, να φέρουν σε μια τάξη, μα και να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τα προς το ζην, κάποιοι άλλοι … ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ και χωρίς να τους ενδιαφέρει μάλλον, ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ! Ίσως να εξακολουθούν να φθείρουν κάποιοι ανελέητα, τον οποιαδήποτε αγώνα της στέρησης και της οικονομίας των «κοινών θνητών» γιατί δεν νοιάζονται για το συμφέρον όλων , παρά μόνο για το δικό τους !! Κάποιοι τέτοιοι φέρανε τούτο τον τόπο , σ’ αυτή τη θέση που φτάσαμε και δεν θα συνέλθουμε ποτέ, να το συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι !!!

Σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2011 στην περιοχή της Ορεστιάδας καταφθάνει να «ευχηθεί» στο Ελληνικό Στράτευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με το Επιτελείο του και όλη φυσικά την παρέα του που δεν χάνουν ευκαιρία και που γι’ αυτές τις ευχές, για να ξεκινήσει από το άντρο των αρπακτικών στη Βουλή, αυτών που μας ρουφούν καθημερινά το μεδούλι, μέχρι να περάσει από το κάθε σημείο της Ελλάδας , που υποτίθεται ότι νοιάζονται για το Στρατιώτη, να του δώσουν δύναμη και κουράγιο, ευχές κι ελπίδες… Θα κάνει τόσα έξοδα γι’ αυτόν και την παρέα του, που θα έφτανε να! καλυφθούν πολλά από τα ήδη υπάρχοντα ελλείμματά μας! Και δεν φτάνει αυτό… Συγκεκριμένα στην περιοχή μας από το Σαββατοκύριακο μέχρι και σήμερα από το Στρατηγό μέχρι τον τελευταίο Στρατιώτη, που εμείς τους εμπιστευόμαστε την ασφάλεια της χώρας, δεν κάνουν τίποτε άλλο, απ’ το να ασχολούνται πυρετωδώς γι’ αυτή την επίσκεψη , για να προσφέρουν απλόχερα με όσο το δυνατόν τις καλύτερες υπηρεσίες , τα πλουσιότερα αγαθά και πιο όμορφα δώρα σ’ αυτούς που θα έρθουν, ώστε να ανέβουν κι άλλο οι ζημιές της χώρας και αυτοί με τη σειρά τους να ανεβάσουν απλόχερα τη φορολογία μας!!
Ο Στρατηγός του Διδυμοτείχου, που όπως φαίνεται , με τον Ελληνικό τρόπο της δωροδοκίας και όχι την Στρατιωτική αξία του, θέλει να αναδειχτεί και να φανεί γενναιόδωρος στην πολιτική και Στρατιωτική του ηγεσία , ώστε να τον προσέξουν αργότερα, προσφέρει σε 300 με 400 άτομα Πολιτικών και Στρατιωτικών , γεύμα στο χωριό Λαγός … Έξοδα ανυπολόγιστης αξίας !!!
Ο Ταξίαρχος της Ορεστιάδας, θα προσφέρει στα σύνορα καφέδες , γλυκά, ποτά και διάφορα εδέσματα, επίσης χωρίς να σκέφτονται το κόστος … Κάτι παρόμοιο πιο πάνω , στο χωριό Πλάτη, όλοι τους με ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !
Το ίδιο φυσικά θα συμβεί σε όλη την επικράτεια όπου υπάρχει Στρατός , δηλαδή παντού , θα υποδεχθούν τους «επισήμους» και θα δώσουν όλοι τις υπηρεσίες τους και ότι καλύτερο γίνεται για να τους ευχαριστήσουν… Οι κατώτεροι θα πάρουν τις ανάλογες διαταγές απ’ τους ανώτερους και θα τρέχουν όλοι σαν τους παλαβούς για μέρες , όπως συμβαίνει εδώ και θα ταλαιπωρούν τόσο κόσμο, για να προλάβουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια , μην τους ξεφύγει κάτι και δεν είναι στην εντέλεια , μήπως δεν αναδειχθούν!! ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ!!
Πιο απλές ευχές δεν μπορούν άραγε να δοθούν ; Με ποιανού λεφτά όλα αυτά ; Ποιος είναι αυτός που δίνει τέτοιες εντολές ; Ποιος τους δίνει αυτή την ευχέρεια ; Πρέπει να το κάνουν με το δικό μου μερίδιο, από το δικιά μου τσέπη; Αν θέλουν να το παίξουν κάποιοι , ότι έχουν και θέλουν να προσφέρουν απλόχερα για να φτάσουν ψηλά , να το κάνουν ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!
Την προηγούμενη εβδομάδα στις 9 Δεκεμβρίου 2011 το Σώμα Εθνοφυλάκων Ορεστιάδας δείπνησε με το Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας και μετά από άφθονο φαγητό και ποτό, από τα 30 με 40 άτομα δεν πλήρωσε κανείς τους τίποτα ! Δώρο-κέρασμα, είπαν , της Ταξιαρχίας… Ποιας ταξιαρχίας ; Τους κεράσανε απ’ τη τσέπη τους ; Ή τα φορτώσανε στα «Γενικά Έξοδά τους» , για να πληρώνουμε συνεχώς εμείς τα χουβαρνταλίκια τους , αυτών και τόσων άλλων , που δεν ξέρει κανείς πόσοι τέτοιοι είναι σ’ αυτή τη δόλια χώρα , που από «χώρα σύμβολο» κατάντησε «καημένη χώρα» με όλα αυτά, για ντροπή και λύπηση … Δεν θέλω να σκεφτώ την ιδέα της «ανύπαρκτης χώρας» !!
Ποιος εγκρίνει τις δαπάνες αυτές ; Ποιος ελέγχει την κάθε είδους Εξουσία ; Ποιος δίνει το δικαίωμα να κερνάνε κάποιοι , να προσφέρουν και να περνάνε καλά εις βάρος μου κι εγώ να στερούμαι ;;;
Τουλάχιστον , λέω τουλάχιστον , ο Στρατός θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα θέματα νομίζω… Να κάνουν το παν για να νιώθουμε ασφάλεια και όχι το οτιδήποτε για παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών προς τους Ανώτερους !
Ποιοι είναι αυτοί … που με παρόμοιο τρόπο και ευκολία αυτές τις μέρες που έρχονται θα κάνουν πλούσια τραπέζια με χορούς και τραγούδια , ευχές και δώρα , με φαγητό και ποτό να ρέει άφθονο, μη νοιάζοντας για το αν εγώ εκείνη την ώρα θα έχω να φάω το οτιδήποτε … Και αν όχι εγώ τουλάχιστον η οικογένειά μου… το παιδί μου !!
Και το λυπηρό δυστυχώς είναι , ότι ενώ δεν θα συμμετέχω σ’ αυτά τα τραπέζια , ενώ δε θα με προσκαλέσουν ποτέ, αργότερα θα με καλέσουν να πληρώσω το λογαριασμό τους !!!

Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα , γιατί η απόγνωση δεν έχει παύση, δεν έχει τέλος , στις μέρες μας. Όμως νιώθω ότι απλά τα λέω κάπου , ίσως τα γράφω μόνο για μένα τελικά… Γνωρίζω πολύ καλά πως κανένας τομέας , κανένας κλάδος δεν λειτουργεί καλύτερα σε τούτο τον τόπο όπως και ξέρω πολύ καλά εκ των προτέρων , πως και μετά από αυτές τις σκέψεις και εκφράσεις , δεν θα αλλάξει το οτιδήποτε και ούτε ποτέ θα γίνουμε ευσυνείδητη κι οργανωμένη Χώρα… Σήμερα όλα είναι ρευστά, μόνο αυτό είναι το σίγουρο πλέον !!!

« ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»
- Ένας φορολογούμενος απλώς – απλός Πολίτης -

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΟΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΣΡΟΗΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ? ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΣΕ ΟΛΑ? ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΑΝ ΟΡΘΙΑ 50ΡΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΛΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Καλε μου φιλε στρατιωτικέ αυτά δεν είναι επιχειρήματα που γραφεις,και εγώ πληρώνο νοίκι όσο εσύ και πολύ παραπάνω και εγώ όταν βγαίνω για ένα καφέ με τσακίζουν, στης ταβέρνες τα ίδια,και πληρώνω πολλά παραπάνω σε εφορίες σε χαράτσια και βάλε για να σπαταλάνε ασύστολα όλα αυτά τα μοσχάρια...{Γ}

ΦΙΛΗ είπε...

Συγγνώμη,αλλά χρόνια τώρα ξέρουμε ότι όπου υπάρχει ζήτηση,υπάρχει και υπερχρέωση.
Όπως σε περιοχές με πανεπιστήμια όπου τα ενοίκια είναι πάαανω.
Επίσης η περιοχή κοντά σε μετρό είναι υπερτιμημένη.
Στην τελική ρε φίλε στρατιωτικέ,σας έβαζε κάποιος από αυτούς με το ζόρι να νοικιάσετε το σπίτι του ή να αγοράσετε από το μαγαζί του;
Ο άνθρωπος σχολιάζει το φαγοπότι και τα δώρα που πληρώνουμε εμείς.
Με λίγα λόγια το σχόλιό σου είναι άτοπο.
Για να είμαι όμως και σωστή,σαφώς ένας στρατιωτικός ή ένας φοιτητής τραβάει λούκι με τα έξοδα,αλλά κι εσύ πιστεύω το ίδιο θα έκανες στη θέση τους.
Όσο για το άρθρο,θα έπρεπε να τους προγκήξετε να σηκωθούν να φύγουν,που έχουν και μούτρα να κάνουν περαντζάδα οι χαραμοφάηδες.

Ανώνυμος είπε...

-Δέν πάει στό διάολο ο τραβεστί υπουργός, λέω γώ. Τό βρωμερό αυτό καθίκι,(πού θέλει κρέμασμα) πέραν τών άλλων εγκλημάτων πού διέπραξε,δηλητηρίασε μέ τά εμβόλια τής νέας γρίππης τών χοίρων, εκατομμύρια Ελλήνων.Σε χώρες πού τό έχουν κάνει πρίν από μάς οι άνθρωποι πεθαίνουν. Αδέλφια είναι επικίνδυνος καί αυτός ο Φαύλος φαφλατάς παλιάνθρωπος σκατοεβραίος αβαααμόπουλος.Ακου υπουργός ο μαλάκας..