Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την Έλσα Παπαδημητρίου για πρωθυπουργό!


Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την Έλσα Παπαδημητρίου για πρωθυπουργό!Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων για τον νέο πρωθυπουργό, που δεν ήταν άλλο από αυτό της Έλσας Παπαδημητρίου, όπως γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα!



Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συζητούσαν τα πιθανά πρόσωπα για την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ακούγοντας το όνομα απέρριψε την ιδέα και φέρεται να είπε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;».

Στο άκουσμα του ονόματος αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν, αλλά όχι οι καλά μυημένοι στα άδυτα των πολιτικών τζακιών.

Ο διάλογος των δύο ανδρών έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Προεδρίας και η εφημερίδα εκτιμά ότι, αργά η γρήγορα, θα βγει στη δημοσιότητα.

Η ιδέα φέρεται να γεννήθηκε στη διάρκεια «ολονυχτίας» στο σπίτι των Παπανδρέου.

Η κ Παπαδημητρίου είναι παλιά και στενή φίλη της οικογένειας και, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν μικρός, δεν ήταν λίγες οι φορές που η βουλευτής είχε εκτελέσει χρέη μπέιμπι σίτερ! Η σχέση της με την οικογένεια Παπανδρέου ενδυναμώθηκε στη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, όταν σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ, έχοντας ως καθηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα Σαββατοκύριακα ήταν νταντά των παιδιών του Ανδρέα, ενώ τότε χτίστηκε η φιλία της με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται να έχει υποσχεθεί στην ανεξάρτητη βουλευτή Αργολίδας, μία θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο κόμμα.

Πηγή: protothema.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα, έτσι εξηγείται το γεγονός που το πουλάκι μου (τι πουλάκι δηλαδή πουλάρα) δεν προσχώρησε στο απόκομμα της έταιρης κολλητής της, της Ντόρας.