Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκία: Γαλλικές κορβέτες, ραντάρ αεράμυνας κλπ εκτός μάχης!


Σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας αναμένεται να προκληθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία από το αυτοεμπάργκο στα γαλλικά οπλικά συστήματα που ανακοίνωσε ο ίδιος (!) ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν λόγω της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων απο την Γαλλία.

Ποιο αναλυτικά ακυρώνονται οι στρατιωτικές ασκήσεις που επρόκειτο να γίνουν από κοινού με τις γαλλικές δυνάμεις, δεν θα επιτρέπεται πλέον να πετούν πάνω από...
τον τουρκικό εναέριο χώρο και τα γαλλικά πλοία δεν θα μπορούν να ελλιμενίζονται σε τουρκικά λιμάνια και τέλος όλες οι στρατιωτικές, πολιτικές,
οικονομικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές, επισκέψεις και συναντήσεις επιτροπών ματαιώνονται.

Αυτό σημαίνει ότι συστήματα όπως τα 14 ραντάρ αεράμυνας TRS 22XX της Thales, οι 6 κορβέτες A 69 που εκτελούν συνεχώς περιπολίες στα ελληνικά νησιά, αλλά έχει φτάσει η "χάρη" τους μέχρι και στο "Οικόπεδο 12", τα αντιαρματικά βλήματα ERYX και Milan κλπ.

Αν σε αυτά τα προβλήματα διαθεσιμότητας που θα δημιουργηθούν, προστεθούν και αυτά που ήδη υπάρχουν με τα ισραηλινής προέλευσης ή ισραηλινού εκσυγχρονισμού συστήματα (F-4 2020, άρματα μάχης Μ-60 κλπ) είναι βέβαιο ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία αποδεικνύει πως βλέπει τις διεθνείς σχέσεις συμπεριφερόμενη ως ένα «κακομαθημένο παιδί» που του θυμώνει με όλους επειδή δεν υιοθετούν την άποψη του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr