Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή


Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια μέσα στην ελληνική ΒουλήΛίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα η συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου όταν στην ομιλία του ο Αμερικάνος σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζα Γκάρι Ριντ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».


Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών, πρώτοι οι Θανάσης Πλεύρης και Ηλίας Πολλατίδης μίλησαν για πρόκληση άνευ προηγουμένου ενώ ο κύριος Γρηγόρης Αποστολάκος σε αυστηρό ύφος είπε στον κ.Ριντ «οφείλατε να γνωρίζατε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την συγκεκριμένη χώρα». Ο κ.Ριντ κατάλαβε αμέσως τη «γκάφα» του και μετά το περιστατικό αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Αμερικανός σύμβουλος είχε κλιθεί από τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να μιλήσει «για ένα νέο μοντέλο διοίκησης» κατά την διάρκεια όμως της τοποθέτησης του υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης καθώς δεν είναι μόνο ότι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία αλλά ότι το έκανε μέσα στην καρδία του κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ @@ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΙ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

...νεο μοντελο διοικησης...βαλτο στον πατο σου.

kotsos_gr είπε...

...και ακόμα βαθύτερα θα πρότεινα...

Ανώνυμος είπε...

κάνε το κοινοβούλιο - κυνοβούλιο και όλα βγάζουν νόημα .. κανένα πρόβλημα ....

Ανώνυμος είπε...

με τους πουλημενους που βγαζουμε και μας κυβερνουν καλα να μας τα λενε,αρε στυλιαρι που θελετε εσεις και αυτοι που καλειται να μας σωσουν,βρε ουστ???? κοπριτες

Ανώνυμος είπε...

se poious mila gia neo montelo diikisis kai prasina aloga? autoi se ligo 8a afanistoun. mines metroun akoma. meta kremala kai eidiko dikastirio.